“Pokémon Detective Pikachu”

Normalt ser jeg ikke trailers til filmene… Først og fremmest fordi jeg ikke vil have noget afsløret i forvejen, men også fordi jeg synes, at trailere ofte lover meget mere end det, man får… Traileren til denne film kunne jeg dog ikke lade være med at se, og den så helt klart også meget lovende ud – Og da dette kunne kombineres med, at jeg har en søn, som har været stor Pokémon-fan, måtte jeg da en tur i biografen for at se resultatet… Filmen var da også rigtig god, (omend i den meget børnevenlige version), men igen havde traileren lovet for meget, end der egentlig blev indfriet… Historien er den, som vi kender det fra talrige andre film, hvor en lettere gal videnskabsmand vil overtage verdensherredømmet ved at anvende en avanceret form for teknologi, og heltene skal så selvsagt redde det fra at ske… Det fungerer, og der er masser af charme og også både sjove og spændende scener i filmen – Og helt særligt er det at opleve, hvor godt de mange Pokémon’s er gengivet og integreret i filmen…

Det hele starter med at to unge drenge er på jagt efter en sjælden Pokémon, men må pludselig afbryde deres foretagende, da et opkald til én af drengene afslører, at hans far er kommet i alvorlige problemer… Faren er privatdetektiv, og han er forsvundet – Og derfor allierer hans søn sig med farens Pokémon, som er en Pikachu, for at tage ud at lede efter ham… Herved kommer de naturligvis i store vanskeligheder, og pludselig ved de ikke mere, hvem de kan stole på…

Hvis man nogensinde har haft fornøjelsen af at se et afsnit af den animerede Pokémon-serie, så kan med hurtigt konkludere, at man med denne film har fjernet sig ret så meget fra det oprindelige koncept omkring Pokémon… Her drog en lille gruppe venner afsted mod de store Pokémon-turneringer, og undervejs stødte de på modstand i form af Team Rocket, der ville erhverve sig de bedste Pokémons… Der blev udkæmpet en masse kampe, hvor de forskellige Pokémon-figurer brugte deres helt særlige egenskaber til at forsøge at vinde – Og dette er slet slet ikke, hvad man kommer til at opleve i “Pokémon Detective Pikachu”… Her er der, som nævnt i indledningen, tale om en film, hvor en lille gruppe af venner skal gøre det af med en større og mere overlegen magt, hvor oddsene ikke umiddelbart ser ud til at kunne falde ud til fordel for gruppen – Men da de er heltene i filmen, så lykkes det jo naturligvis…

Jeg har læst forskellige kritikeres anmeldelser af filmen, og en del af dem roser filmen, men der er også en del, som skælder den ud – Og sådan er det vel bare med alle film… Den største kritik går på det special-effekt-arbejde, som er lagt i filmen, hvor man helst skulle tilstræbe at ramme noget, der kan se realistisk og tiltalende ud… Her må jeg dog sige, at der er gjort meget ud af netop dette, og man suges ind i en verden, hvor alt det urealistiske kommer til at tage sig realistisk ud… Der er masser af action og spænding i filmen, som afvikles i et højt tempo, og hvor man med et dynamisk kameraarbejde har formået at gøre filmen levende – Og så har man oveni krydret det hele med masser af humor, hvor sjove indslag er med til at gøre det hele ekstra festligt at overvære…

Mest af alt minder filmen en del om “Spy Kids”, hvor konceptet var lidt af det samme, og i “Teenage Mutant Ninja Turtles” er det også genkendeligt at en galning skal standses… Skuespillerne er lidt anonyme, selvom man efterhånden som man kommer ind i filmen, også får lært den karakter at kende, som spilles af Justice Smith… Langt hen af vejen fornemmede jeg, at han var lidt svær at finde ud af, men han kommer da heldigvis godt efter det undervejs… Så konklusionen må være, at “Pokémon Detective Pikachu” er en god og børnevenlig familiefilm, hvor der er masser af tjubang og humor – Og den skal naturligvis ses, hvis man på en eller anden måde falder i den målgruppe, hvor der på ét eller andet tidspunkt har været Pokémon-figurer indblandet i ens liv…

“Pokémon Detective Pikachu” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Pokémon Detective Pikachu” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar