“Makkhi” (“Eega”)

Det sker ikke så tit, at jeg ser en film, som er svær at kategorisere – Men sådan er tilfældet altså med den indiske film “Makkhi”, som i visse lande også bliver kaldt “Eega”, hvilket bare er med til at skabe forvirring… “Makkhi” er en blanding mellem action, spænding, drama, adventure, romantik, komedie og thriller, og det kunne godt resultere i et misk-mask af en film, men rent faktisk lykkes denne ret så fint… På en temmelig ekstravagant facon får instruktør S.S. Rajamouli kørt filmen super flot i mål – Og jeg var i hvert fald underholdt, selvom konceptet for filmen umiddelbart lyder temmelig bizart…

Det hele starter med, at vi bliver præsenteret for en slags gangster-boss ved navn Sudeep, der med en række legalt drevne virksomheder forsøger at dække over sine lyssky foretagener… Han får en dag pludselig øje på den unge Bindhu, som han øjeblikkeligt forelsker sig i, men hun er desværre ombejlet af en yngre mand, som hun også selv har et godt øje til… Dette vil Sudeep dog ikke finde sig i, og det resulterer i, at han får skaffet sin konkurrent af vejen ved koldblodigt at myrde ham… Skæbnen vil dog, at den myrdedes sjæl udsættes for en overnaturlig kraft, som gør, at han genopstår i skikkelse af en simpel husflue, og denne er nu opsat på at hævne sig på Sudeep…

Man tænker umiddelbart, om det på nogen måde kan betale at kaste sig over filmen, hvilket jeg så må sande, at jeg også gjorde… Det viste sig dog at være tale om en ganske god, anderledes og underholdende film, hvor jeg helt bestemt var imponeret over det tekniske niveau, som filmen er i besiddelse af, og hvor jeg også måtte trække på smilebåndet oftere, end jeg ellers plejer, når jeg sidder og nyder en film… Det er bare lutter herlige scener, når husfluen forsøger at tage sin hævn over morderen, og det fantasifulde kommer til udtryk på en måde, så man fuldstændig glemmer virkeligheden omkring én… Husfluen er ikke udstyret med superkræfter og er heller ikke i besiddelse af et avanceret våbenarsenal, men alligevel formår den at gøre livet særdeles surt for den koldblodige morder…

Én ting er som nævnt det tekniske islæt, som filmen er udstyret med, men en anden ting er da bestemt de medvirkendes præstationer, der alle som én også er med til at løfte filmens niveau… I rollen som Sudeep kan vi opleve ingen andre end selveste Sudeep, der er en kendt og anerkendt skuespiller i den indiske del af verden, og med rollen som skurk i denne film leverer han helt bestemt en mindeværdig præstation, hvor han på fornemste vis blander alvoren med komikken… Han har naturligvis en meget fremtrædende rolle i filmen, men hovedrollen må næsten tilskrives den unge Samantha Ruth Prabhu, der kan opleves i rollen som Bindhu, hvis charmerende væsen er grunden til at al balladen opstår i filmen, og det kommer der en særdeles interessant, sjov og spændende fortælling ud af…

“Makkhi” er bare underholdende, og et virkelig godt eksempel på, at man skal gå ind til en filmoplevelse med et åbent sind, selvom man fra starten umiddelbart får tanken, at der bare ikke kan være tale om en særlig god film… “Makkhi” er en film om hævn, hvilket der i princippet er lavet talrige af, men netop denne er nok én af de mest underholdende, som man kan opdrive på markedet… Jeg vil i hvert fald til enhver tid anbefale, at man giver filmen et forsøg, og lader sig overraske på samme positive måde, som jeg selv blev det – Og hvis man med alt mit skriveri ikke er blevet overbevist, så klik på linket længere nede på siden og nyd i det mindste traileren til filmen… Suverænt arbejde med special-effekterne kombineret med en fængslende historie lander filmen på et niveau, der hæver sig op over det middelmådige… Filmen er i øvrigt min femte filmoplevelse produceret i Bollywood, og kan i skrivende stund opleves på streaming-tjenesten “Netflix” – Dog i en lettere forkortet udgave… God fornøjelse…

“Makkhi” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Makkhi” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar