“A Star is Born”

Jeg havde tårnhøje forventninger til “A Star is Born”, og var helt sikker på, at det ville blive den største tåreperser i filmhistorien… Jeg vidste også, at det ville blive sindsygt svært at indfrie mine forventninger, og til trods for, at der er tale om en rigtig god film, så blev den samlede oplevelse ikke helt den, som jeg havde skruet mine forventninger op til at få… Der er selvsagt masser af store øjeblikke i form af dramatiske scener i filmen, hvor der bliver spillet på de helt store følelser, men der er i virkeligheden kun én enkelt af dem, som virkelig brager igennem og får tårerne til at trille… Dette øjeblik må jeg så afsløre til at være, hvor Bradley Cooper og Lady Gaga synger nummeret “The Shallow” sammen på skærmen… Det er et unikt øjeblik, som påvirker alle ens følelser på én og samme tid… Det er et stort filmisk øjeblik, hvor alting smelter sammen til at gå op i en højere enhed og et øjeblik, hvor der er tale om højpotent kunst på et kvalitetsmæssigt højt niveau, som sjældent opleves på film… Vi har allesammen fået tudet ørerne fulde af netop “The Shallow”, som jeg personligt ikke rigtig kunne lide i starten… Jeg syntes, at den var lidt sukkersød og også bygget på en skabelon, hvor genkendelsen simpelthen skinnede ud af den… Og lige netop derfor er jeg glad for, at jeg ventede ret mange måneder, før jeg fik set filmen – For sangen har bare fået lov til at vokse og gro, og er nu også modnet i mine øregange, og det at opleve den i filmen viser med al tydelighed, at den kommer SÅ meget til sin ret, hvor den i al sin storslåethed og pompøsitet beviser, at den er mere end bare et simpelt nummer…

Bradley Cooper spiller en afdanket musiker, som turnerer rundt i USA med sit band og giver koncerter… Imellem de forskellige spillejobs er han forfalden til flasken, og drikker meget tæt… På en bar i en støvet lille amerikansk by møder han en talentfuld sangerinde, som også viser sig at være en fortrinlig sangskriver, hvor hun med vedkommende og dybe tekster udtrykker sig meningsfuldt om det at være til her i verden, og hele tiden stå fast på, at man skal være den, man er, og fastholde de værdier, som føles vigtige for én… Han inviterer den unge sangerinde på scenen, og dette lynstarter hendes karriere, og selvsagt fører det også til en hæsblæsende romance mellem de to mennesker, hvor de hovedkuls forelsker sig i hinanden… Berømmelsen har dog også altid en lidt mørkere bagside, og dette får forholdet til for alvor at stå sin prøve…

Bradley Cooper har med “A Star is Born” sin debut som instruktør, og han har virkelig formået at begå en helt særlig bedrift og fået skabt en film, som rent kunstnerisk er flot, og som rent handlingsmæssigt både er spændende, gribende og dramatisk… Han har med sin iscenesættelse forstået at indfange publikum, så man kun kan blive opslugt af filmen, men det er dog uden tvivl også skuespillernes fortjeneste, at filmen lander så godt på målstregen, for både Bradley Cooper og især Lady Gaga leverer to suverænt blændende præstationer, som de også meget velfortjent blev nomineret til at modtage en Oscar-statuette for… Der skal ikke siges så meget om skuespilspræstationerne, men for dælen da, hvor Lady Gaga bare skinner igennem med en følelsesladet og fuldstændig blændende én af slagsen – Filmen havde helt sikkert ikke været den samme uden hendes medvirken…

Vi er ikke en gang halvvejs inde i filmen, da vi får fornøjelsen af at opleve “The Shallow”, og som nævnt er det uden tvivl filmens højdepunkt, selvom der også undervejs bliver spillet og fremført andre temmelig tekst-stærke sang-numre, hvor især afslutningsnummeret kommer til at løfte filmen op til et meget tilfredsstillende klimatisk øjeblik… Jeg havde personligt håbet på, at filmen havde kunnet give mig meget mere gåsehud, end den gjorde – Men det blev kun til ét enkelt moment, hvor mine følelser kom helt uden på tøjet… “A Star is Born” er dog helt sikkert en rigtig god film, som uden tvivl også fortjener at blive set – Og som publikum skal man ikke snyde sig selv for denne oplevelse, selvom mange sikkert vil have det lidt på samme måde som jeg selv havde det… Jeg ville ikke have været oplevelsen foruden, og filmen viser et moderne potentiale, som både er aktuelt og vedkommende for den tid, vi lever i… Nyd billederne, nyd historien, nyd de to hovedrolleindehavere og nyd musikken – Med andre ord, så nyd “A Star is Born”…

“A Star is Born” får 5 ud af 7 stjerner.

Trailer til “A Star is Born” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar