“Akira”

Jeg må sige, at jeg har været enormt heldig med de to første film fra Bollywood, som jeg har fået set – For med film nummer tre og fire har jeg knap været helt så heldig… Det hele startede med “Rangoon”, som her anno 2019 fejede benene helt væk under mig, og hvor der åbnede sig en helt ny verden af muligheder for filmoplevelser for mig… Den næste “Lagaan” viste sig endnu mere fantastisk end den første, og formåede sågar at komme ind i min top-40 over de bedste film, som nogensinde har set dagens lys i filmhistoriens efterhånden ret så mange år… Film nummer tre hed “3 Idiot” og faldt ikke helt så meget i min smag, og med film nummer fire “Akira” har jeg det præcis på samme måde…

Under Akira’s opvækst, bliver hun vidne til et par brutale overfald, og hendes far sender hende derfor i skole, så hun kan lære selvforsvar, hvilket hun selvsagt også får brug for… Dog bliver hun anklaget og dømt for grov vold i den forestående retssag, og da hendes straf er udstået sender faren hende til Bombay, hvor hun skal gå på college for at få sig en uddannelse… Hun møder dog stadig en hel masse af de såkaldte bøller, som på alle måder forsøger at få Akira til at bukke under for deres nederdrægtige opførsel, men her kommer hendes ukuelighed, stædighed og eminente evner inden for kampsport hende til gode… Speget bliver det dog, da hun pludselig er indblandet i en sag, hvor politiet viser sig som værende korrupt…

“Akira” er en dramatisk film, som dybest set handler om at kunne være sig selv og at kunne stå inde for de moralske værdier, som man bærer med sig uden at lade sig knække af ydre faktorer… Den har en spilletid på 137 minutter, hvilket er forholdsvis kort, når man tager i betragtning af, at de fleste film fra Bollywood har en spilletid på over 3 timer… Spilletiden er dog ikke noget problem, for hvis der serveres en god historie, så kan man jo for så vidt bare ønske sig, at den ikke bare lige sådan ender… “Akira” byder dog ikke umiddelbart på en voldsomt god historie, men vil måske falde i smag hos et noget yngre publikum, end jeg selv udgør, da nogle sandsynligvis ville kunne identificere sig med den karakter-fremstilling, som Akira repræsenterer…

Akira spilles fortrinligt af Sonakshi Sinha, som virkelig leverer en overbevisende præstation, og kampscenerne (som der dog kun er forholdsvis få af) er også ganske gode – Men det er så også alle de kvaliteter, som filmen kan præstere… Selve iscenesættelsen er rimelig ordinær, og så mangler der bare den obligatoriske vekslen mellem handling og musikalske indslag, som er et must for film fra Bollywood… “Akira” har nogle gode scener, men i det store hele fangede den mig bare ikke helt så meget, som jeg havde håbet på – Jeg er dog langt fra færdig med at udforske disse film, som er produceret i Indien, for jeg er helt sikker på, at der findes en række perler blandt det ret så store udvalg…

“Akira” får 3 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Akira” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar