“Unthinkable”

I mange af hans seneste film har man haft det indtryk, at Nicolas Cage har haft sin storhedstid på film, og at han til dels kun virker som trækplaster ved at have sit navn øverst på filmplakaten… Dog er han (i modsætning til hans ærede kollega Bruce Willis) en hel del mere med i filmene end blot at være nævnt ved navn, og efter min mening leverer han rent faktisk en ganske glimrende skuespilspræstation hver eneste gang… Her i “Unthinkable”, (som i øvrigt hedder “Inconceivable” på originalsproget), står han igen øverst på plakaten, men han har langt fra den altoverskyggende hovedrolle… Han er dog heller ikke henstillet til kun at betræde en birolle, men de centrale figurer i filmen spilles af henholdsvis Gina Gershon og Nicky Whelan – Og Nicolas Cage er med hans karakter således fanget i et intrigant og farligt drama mellem de to kvinder… Endnu en gang leverer han dog en fin præstation, og selv om der helt sikkert findes en hel skare af filmkritikere og nørdede tilhængere af det visuelle medie, som mener, at han burde trække sig tilbage, så er jeg på ingen måde tilbøjelig til at ville give dem ret… Jeg har altid rigtig godt kunnet lide at se Nicolas Cage optræde på film og har også altid syntes, at han lever op til forventningerne om at levere troværdige præstationer… Lige for tiden (og de seneste mange år) har han dog været oppe imod en række ikke så gode manuskripter, og derfor er de film, som han har medvirket i også som helhed landet på et middelmådigt slutresultat, men det skyldes så absolut ikke den gode Nicholas Cage’s udfoldelser på skærmen…

I “Unthinkable” spiller han en familiefar, som er gift og har et barn med sin kone… De ønkser sig brændende et barn mere, men biologien spiller dem et puds og spænder i dén grad ben for deres planer… De får dog kontakt til en ung kvinde, som indvilliger i at agere rugemor, og hun flytter straks ind hos det lykkelige ægtepar, hvor hun bosætter sig i husets anneks… Hun har dog en blakket fortid, hvor det viser sig, at der også er tale om psykopatiske træk, og snart er hun i gang med at ødelægge det idylliske familieliv, hvor hun forsøger at overtage rollen som hustru i boligen og samtidig blive mor til både datteren og det ufødte barn…

“Unthinkable” minder en hel om en blanding mellem “Hånden på vuggen” og “Enlig pige søger”, hvor der i begge film også er en psykopatisk kvinde, som forsøger at overtage en anden kvindes liv… “Unthinkable” er dog i modsætning til de to nævnte film en smule mere forudsigelig og byder derfor ikke på de store overraskelser, hvor man som publikum får tanken, at man er blevet forledt til ikke at kunne forudsige handlingsforløbet… Der er ikke tale om en decideret dårlig film, men det kunne den helt sikkert have været, hvis det ikke havde været på grund af de medvirkendes fortrinlige præstationer… Nicolas Cage er som nævnt virkelig god i sin lidt tilbagetrukne rolle, hvor han er fanget i et psykologisk spil, som han ikke umiddelbart kan gennemskue… Gina Gershon og Nicky Whealer leverer også rigtig gode præstationer, og det er uden tvivl deres fortjeneste, at filmen lander på et pænt niveau…

Hele filmen er generelt simpelt bygget op, og der er ikke anvendt nogen form for teknisk raffinement overhovedet for at få fanget publikums opmærksomhed omkring filmen… Det hele er ganske traditionelt iscenesat af Jonathan Baker, og da det samtidig også er hans debut som instruktør, er han da for så vidt sluppet ret godt afsted med projektet, selvom han tydeligvis ikke er drevet af en indre kunstner, som har en masse vilde idéer i forhold til formidlingen af en god historie gennem det visuelle medie… Det største minus ved filmen er manglen på intensitet… Der er tale om en thriller, og med en film i den genre har jeg en klar forventning om, at opleve bare en lille smule neglebidende og isnende uhyggelige scener – men oplevelsen udebliver desværre, og jeg må derfor sande, at med denne form for mangler kan filmen kun lande på et middelmådigt niveau… Der er dog stadig tale om en ganske underholdende film, men det helt store sus er der ikke tale om…

“Unthinkable” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Unthinkable” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar