“Gamer”

“Gamer” er en ekstemt voldelig action-film, hvor antallet af døde mennesker overstiger langt de fleste andre film i genren, og sågar også mange af de talrige gyser-film, som eksisterer derude på markedet… Til gengæld er “Gamer” ikke helt uinteressant og byder rent faktisk på en ganske spændende historie, som i hvert fald er både tempofyldt og præget af nok hæsblæsende action til at kunne tilfredsstille et lidt kræsent publikum… Som titlen afslører, så handler filmen om computer-spil, og vil helt sikkert appellere især til dem, som i forvejen spiller farverige og livagtige skydespil, men også for ikke-spillere (som undertegnede) er filmen bestemt et kig værd… Det er især på grund af det tankevækkende aspekt omkring hvordan man i en mulig fremtid, får integreret spillet ind i samfundet på en måde, som giver det at spille en helt ny og anderledes betydning, end den vi kender…

I en nær fremtid er spillere over hele verden forbundet med deres karakter på en måde, der overgår virtual reality… En del spil er udviklet på en måde, så spilleren styrer et levende menneske gennem spillet, og dette er blevet udnyttet til også at omfatte de mest hårde indsatte, som sidder fængslet for diverse kriminelle lovovertrædelser… Konceptet er simpelt – Det gælder blot for spilleren om at holde sin spil-karakter i live gennem 30 baner, og belønningen er derefter en genvunden frihed… Kable er en af de fanger, som håber på at blive sluset ud i samfundet igen, og han har netop overlevet de første 27 baner, og mangler derfor kun tre for som den første nogensinde at gennemføre spillet…

Gerard Butler spiller hovedrollen som Kable – Og han gør det virkelig godt… Han leverer en særdeles overbevisende præstation og har ingen problemer med at bære filmen sikkert hjem… I store dele af filmen er han på flugt i hæsblæsende action-scener, hvor kuglerne flyver rundt om ørerne på ham og utallige eksplosioner forekommer overalt, hvor han færdes… Men som en anden John Wick får han klaret sig gennem alle strabadserne og lander sikkert i de såkaldte sikre zoner, som giver én adgang til det næste niveau i spillet… Gerard Butler har en suverænt god fysik, men hans karakter er her også udstyret med en tankevirksomhed, som gør, at det hele ikke bare virker som hjernedød underholdning… Man får rent faktisk mulighed for at standse op sammen med den centrale figur og foretage lidt ræsonnement, for hvad der rent moralsk vil kunne forsvares af handlinger… Det handler naturligvis om overlevelse, og i forhold til de omstændigheder, som er ham givet, kan det ikke ske uden at det må koste menneskeliv, men ikke for enhver pris…

“Gamer” var helt klart langt bedre, end jeg havde forventet – Men som nævnt i starten er den ekstremt voldelig… Blodet sprøjter i stride strømme, mens de voldsomme handlinger finder sted, og filmen er derfor bestemt ikke anbefalelsesværdig for det sarte publikum… “Gamer” minder en hel del om filmen “Sidste chance” (“The Running Man”) fra 1987 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen, hvor konceptet i filmen nogenlunde var bygget op på samme måde – Men der er ingen tvivl om, at det tekniske er avanceret en hel del, og at “Gamer” på den måde er et langt mere forfriskende og moderne bud på, hvad der i princippet ikke er umuligt at gennemføre i vores tid… Filmen er instrueret af Mark Neveldine og Brian Taylor, og de har anvendt en meget dynamisk kameraføring, som på alle måder er med til at gøre filmen levende og også interessant indenfor selve det at formidle en fed historie gennem det visuelle medie på… Der er ingen tvivl om, at jeg på netop det filmtekniske område syntes, at filmen avancerede i forhold til så mange andre film, hvor kameraarbejdet (klipning, panorering, og arbejdet med vinkler) hævede sig op på et virkelig fornuftigt kvalitetsmæssigt niveau… Der sidder sikkert masser af filmkritikere derude i den store verden, som ikke er enig med mig, men jeg kunne rent faktisk godt lide “Gamer” – Og jeg fandt den både spændende, interessant og yderst underholdende…

“Gamer” får 4 ud af 7 stjerner.

Trailer til “Gamer” (advarsel: indeholder spoilers)…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar