“The Scorpion King”

I “Mumien vender tilbage”, som er den anden film i serien om eventyreren og arkæologen Rick O’Donnell, blev vi introduceret for en karakter ved navn The Scorpion King… Og denne figur har filmselskabet åbenbart fundet så interessant, at de har givet ham sin egen film, som en slags spin-off til den oprindelige serie… Begge gange bliver han spillet af Dwayne Johnson, der dengang gik under navnet The Rock efter hans tid som wrestler, og det satte gang i en helt ny karriere for den store muskuløse mand fra Hawaii, der efterfølgende har medvirket i talrige film, hvor han har fået lov til at udfolde sig som vaskeægte actionhelt…

I oldtidens Egypten hersker der et hav af konger, som bekriger hinanden… De forskellige kongedømmer falder på stribe, fordi én af de dominerende riger har allieret sig med en troldkvinde, som ved hjælp af sort magi får det til at falde ud til fordel for sin hersker… Som modsvar til dette beskidte kneb bliver en lejemorder ved navn Mathayus hyret til at snigmyrde troldkvinden og dermed få sat en stopper for al den krig og vold og ondskab, som dominerer den egyptiske verden… Da dog først deres veje krydses afsløres det, at Mathayus har en uafladelig skæbne, hvor han skal blive konge og samle alle de stridende riger i ét samlet rige, hvor freden skal herske…

“The Scorpion King” er et actionmættet og spændingsfyldt eventyr, hvor tempoet er højt… Filmen har taget en drejning væk fra sit ophav, hvor humoren stort set er lagt på hylden, selvom der er enkelte scener, hvor den dukker op for lige at kompensere for de voldsomme kamp-scener og nedslagtninger, som foregår… Vi befinder os dog stadigvæk i en eventyrlig verden, hvor magien og det overnaturlige hersker, men i denne film er der tale om en historie, som er ganske traditionelt skruet sammen og hvor helten er særdeles helteagtig og nærmest uovervindelig i sin fremtræden, hvilket står i stærk kontrast til den lettere dumdristige attitude, som var at finde hos Rick O’Donnell (spillet af Brendan Fraser) i de tre “mumien”-film…

Dwayne Johnson er den fødte actionstjerne, der med sin bombastiske fysik og store muskler fylder sine roller som helt ud på ganske glimrende vis… Han har dog altid haft mere end blot sine muskler at spille med, hvor hans karakterer også er blevet udstyret med omtanke og den rette moral, der gør, at hans figurer på film høster langt mere sympati, end så mange andre muskuløse helte… Johnsons karakterer er udstyret med en vis form for sårbarhed, som også er med til at gøre ham mere menneskelig – og det er et træk, som han har haft helt fra starten af sin filmkarriere, der jo netop er startet med hans medvirken i “Mumien vender tilbage” og “The Scorpion King”… Og her i sidstnævnte film får han for alvor lov til at folde sig ud som filmisk helt med hjertet det rette sted og med masser af mulighed for at bruge sin fysik til at nedkæmpe de talrige fjender, som han omgives af…

Jeg havde forestillet mig, at der med “The Scorpion King” var tale om en decideret dårlig film – Men det er den langt fra… Den tangerer naturligvis til det, som man kan kalde for en B-film, men den er sindsygt godt skruet sammen, og leverer fornøjelig underholdning hele vejen igennem… Selve iscenesættelsen, som Chuck Russell har stået for, er gennemgående mesterligt udført, hvor hver enkelt scene tydeligvis er blevet nøje gennemtænkt således, at resultatet er kommet til at fremstå som en særdeles seværdig film… Herfra kan jeg kun anbefale, at man kaster sig over filmen, som også affødte yderligere fire efterfølgere, dog uden Dwayne Johnson i hovedrollen – (og de fik heller aldrig biografpremiere, men røg direkte ud på video)… Så er man til action og eventyr og masser af ørkensand, så vil “The Scorpion King” uden tvivl falde i ens smag…

“The Scorpion King” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar