“Mumien – Dragekejserens grav”


Det har været ganske fornøjeligt at følge eventyreren og arkæologen Rick O’Connell i de to første film, og her i den tredje film i serien er dette ingen undtagelse… Fortsættelsen til “Mumien” og “Mumien vender tilbage” fortsætter i samme høje tempo, som de to foregående film, og man kastes hovedkuls ud i et actionmættet og spændingsfyldt eventyr, hvor overnaturlige kræfter er på spil, og hvor helten i et kapløb med tiden skal forsøge at forhindre at hele verden styrter sammen… Som vi kender det fra de to første film, er det hele spækket med masser af veltilrettelagte stunts og imponerende visuelle effekter, hvor man på en særdeles overbevisende facon lader sig forføre til en anden tid, end vores egen – Og hvor man bare lader sig rive med af alt det eventyrlige, som folder sig ud for øjnene af én…

Der er nu gået omtrent to årtier siden begivenhederne fra den første film fandt sted, og vi befinder os nu i midten af 1940’erne, hvor Rick og Evy’s søn er blevet voksen og derfor også selv blevet i stand til at drage på eventyr… Han er naturligvis fulgt i sine forældres fodspor, og er kommet på sporet af dragekejserens grav i det fjerne Kina… Efter sigende skulle man dog helst lade netop denne grav forblive gemt og glemt, for hvis man vækker dragekejseren til live, vil man samtidig også vække hans kæmpestore hær af udødelige krigere til live, som uden tvivl vil gøre det af med menneskeheden… Den unge mand kan dog ikke modstå fristelsen for berømmelse, og det ender naturligvis med, at hans mor og far endnu en gang må træde til for at hjælpe ham ud af kniben…

I starten af “Mumien 3” bliver man som publikum på sædvanlig vis indviet i de begivenheder, som førte til, at der blev kastet en forbandelse, som vil kunne få vidtrækkende konsekvenser for menneskehedens fortsatte eksistens, og det fungerer som et fantastisk springbræt til at få publikum suget ind i en verden af mystik og eventyr… Der skal denne gang ikke bruges specielt meget tid på at få introduceret de forskellige karakterer, og derfor kan man også bare kaste publikum hovedkuls ind i historien… Og det bliver man i sandhed også – For der er fart på allerede fra starten, og hele filmen igennem afløser den ene actionmættede scene den næste for til sidst at kulminere i et storstilet opgør, hvor kun list og dygtighed kan være medvirkende til, at det hele kommer til at spænde godt af…

Det er herligt at møde Brendan Fraser i rollen som Rick O’Donnell igen, mens det naturligvis også er en fornøjelse at opleve den altid velspillende Maria Bello i rollen som Evy O’Donnell, efter at Rachel Weisz har haft rollen i de to første film… Selv John Hannah leverer også denne gang en ganske glimrende præstation, hvor han i de to første film var lidt tilbagestående og bragte et lettere irriteret islæt til filmen, som jeg havde det ret svært med… Her er han dog en fuldt integreret del af filmen, hvor humoren stadig er tilstede, men samtidig også tydeligvis nedtonet i forhold til tidligere – Men det klæ’r bestemt filmen (og serien)… Man kan desuden møde Jet Li og Michelle Yeoh i filmen, og de er begge to mest kendte fra actionfyldte kung fu-film, som dog også er nedtonet i “Mumien 3”, selvom de får lov til at udfolde sig en lille smule med deres respektive færdigheder indenfor kamp-kunsten…

Alt i alt er “Mumien – Dragekejserens grav” en fornøjelig og underholdende film, der præges af masser action og spænding, og hvor eventyret får lov til at udfolde sig på bedst mulig måde… Instruktør Rob Cohen har skullet løfte arven efter Stephen Sommers, og det gør han ganske glimrende, hvor han med en friskhed i sin iscenesættelse får skabt et særdeles seværdigt kapitel til film-serien… Så velkommen ind i en verden af eventyr og magi, hvor yeti’er, drager og glemte krigere gør deres indtog, og hvor heltemodige indsatser giver liv til en fantasifuld historie fyldt med magi og overnaturlige hændelser, som vil appellere til enhver, der bare har en lille snert af en lille barnlig sjæl gemt inde i sig…

“Mumien – Dragekejserens grav” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar