“Køter”


“Køter” (eller “Savage Dog” som den hedder på originalsproget) er en decideret ringe film… Der er bare nul handling i filmen, og så er det hele bare en stor rodet omgang slå-på-tæven-og-få-det-til-at-se-ulækkert-ud… Egentlig minder filmen allermest om en langt-ude-fortsættelse til den originale “Kickboxer”-film fra 1987 med Jean-Claude Van Damme i hovedrollen, hvor man dog i modsætning til “Køter” var underholdt til trods for det B-filmsagtige plot… Det er da ikke fordi de her talrige nævekampe ikke byder på en vis form for spænding – for det gør de da til dels i en vis grad, men at basere en hel film på, at man har smidt en muskuløs mand ud i den tætte regnskov for at møde den ene drabelige modstander efter den anden er simpelthen for tyndt – og jeg må sige, at jeg stod helt og aldeles af undervejs…


Scott Adkins spiller hovedrollen som den vilde køter, der er særdeles veltrænet indenfor kickboxing… Han er blevet fjernet fra civilisationen af den franske fremmedlegion, og overlever nu ved at nedlægge sværvægtige modstandere i slagsmålskampe, hvor det gælder liv og død… Og Martin Tillman, som Scott Adkins’ karakter hedder, går helt ind for at gøre det af med sine modstandere, således at han selv kan fortsætte sit liv og eventuelt genvinde sin frarøvede frihed…

I “Køter” virker det fuldstændig som om, at det udelukkende handler om, at en flok muskuløse mænd skal vise deres glinsende bare overkrop for derefter slå løs på hinanden indtil den ene part ligger blødende og rallende på jorden for at tigge om tilgivelse, hvis det ikke allerede er for sent… Det er set talrige gange før, at mænd i action-film har nævekampe med hinanden, hvor det går voldsomt for sig, men her i “Køter” virker det hele bare så meningsløst, fordi man aldrig rigtig får fornemmelsen af, at filmens hovedperson har noget rigtigt mål at kæmpe for… Der er dog ingen tvivl om, at der ikke er sparet på blodet i filmen, som både sprøjter og flyder i stride strømme, samtidig med at en del temmelig væmmelige make-up-effekter er påført de forskellige medvirkende for at synliggøre deres dødelige skader på den mest grusomme facon… Det er derfor bestemt ikke en film, som skal ses af et sart publikum, og ej heller af mindreårige børn, da de forskellige billeder og scener virkelig er ret så kvalmende og også yderst væmmelige…

Jeg ved simpelthen ikke hvordan man som filmskaber kan stille sig tilfreds med at fremstille en film, som kun har det formål at skildre en hulens masse kamp-scener uden at tilføje det bare et strejf af handling, men det er ikke desto mindre det, som er tilfældet med “Køter” – og det store helhedsindtryk blev for mig bare en rendyrket skuffelse, hvor jeg følte, at jeg rent faktisk spildte min tid temmelig meget… Jeg har dog generelt ikke noget som helst imod hårdtslående action-film, men så giv dem dog i det mindste en smule substans, så mit kræsne film-hjerte også kan være med…

“Køter” får 2 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar