“The Chamber”

“The Chamber” er en spændende lille film, der går bedst under betegnelsen spændingsfilm… Det hele foregår i et klaustrofobisk setup, hvor den trange plads ombord på et lille undervandsfartøj får malket filmens handling for spændingsmomenter… Og der er masser af dem, for den ene afløser den næste, og som publikum når man stort set ikke at puste ud mellem de mange dramatiske øjeblikke, som præsenteres i de enkelte scener…

Det hele starter med en hemmelig undersøisk mission, som skal finde sted i det nordkoreanske farvand… En kompetent og dygtig kaptajn hyres til at navigere et lille undervandsfartøj, som det amerikanske militær skal bruge til at finde et bortkommet drone-fly… Noget går dog galt under missionen, og pludselig er de fire mand, fanget på 100 meter dybt vand, hvor deres chancer for at overleve er blevet minimeret ganske betragteligt… De er afskåret fra kontakt med omverdenen og presset på både tid og på det voldsomme tryk, som fartøjet udsættes for – Men først og fremmest også på det psykiske plan, hvor det hele tiden gælder om at holde hovedet koldt, så der kan tænke i løsninger og muligheder…

I filmen er der stort set kun fire medvirkende, som på den måde har betydning for det primære handlingsforløb, og de er alle fire forholdsvis ukendte… De dominerende hovedroller varetages af Johannes Kuhnke og Charlotte Salt, som begge er mest kendt for roller i diverse tv-serier, men her i “The Chamber” får de lov til at folde sig ud i fuld spillefilmslængde, og de leverer begge to ganske overbevisende præstationer, hvor de filmen igennem forsøger at bevare overblikket og ikke lade panikken overtage…

På sin vis er filmen også ret forudsigelig, men dette til trods leverer den ganske troligt varen som en ganske gedigen spændingsfilm, hvor man sagtens kunne få tanken, at filmen egentlig havde sit udspring i en kortfilm, da materialet ganske enkelt føles som om det kunne være komprimeret en hel del… Instruktør Ben Parker formår dog at malke spændingen ud af de enkelte scener, og leverer med håndholdt kamera, (som giver et uroligt billedperspektiv) en klaustrofobisk handling, hvor der samtidig er gjort virkelig meget brug af zoom-effekten og totale næroptagelser, hvilket rent filmteknisk er med til at skabe en større relation mellem publikum og de medvirkende på skærmen… Jeg fik associationer til den åndeløst spændende “47 meters down”, som dog rent handlingsmæssigt afviger en del fra “The Chamber”, men som også indeholder lidt den samme klaustrofobiske effekt, dog på en noget mere intens facon…

“The Chamber” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar