“Kidnap”

“Kidnap” overraskede mig helt vildt meget – Og det på den positive måde… Jeg vidste ikke specielt meget om filmen, inden jeg kastede mig over den, men det viste sig at blive en virkelig spændende og nervepirrende lille film, hvor pulsen bare banker derudaf, og hvor man sidder med tilbageholdt åndedræt og bare håber på, at det hele ender med en lykkelig udgang for Halle Berry… Det hele starter stille og roligt ud med en præsentation af et temmelig idyllisk forhold mellem mor og søn, men kun ganske få minutter inde i filmen skifter filmen gear til et hæsblæsende tempo, som ikke stopper igen før rulleteksterne sætter ind…

Halle Berry spiller en enlig mor, som bor sammen med sin søn… Hun knokler for at få tilværelsen til at hænge sammen, men helliger sig alle ledige stunder til at kunne være sammen med sin søn… Under en tur i den nærliggende park, hvor man rigtig kan folde sig ud som barn, sker det værst tænkelige, da hendes søn pludselig er forsvundet… Det viser sig hurtigt, at han er blevet kidnappet, og heldigvis får den ulykkelige mor et glimt af bortførernes bil, som hun eftersætter i håbet om at kunne få sin søn tilbage…

Konceptet i filmen er helt klassisk, men håndteringen af at få et forholdsvist simpelt handlingsforløb til at fungere så bragende godt, som det er lykkedes instruktør Luis Priesto at gøre, må siges at være intet mindre end en mesterlig præstation… Undervejs bliver der leget med skæve kameravinkler, dynamiske panoreringer og hurtige klip, men samtidig bevares det grundlæggende i at få formidlet en uudholdeligt spændende og intenst nervepirrende historie, om en desperat mor fanget i en desperat situation, der får hende til at gøre rigtig mange desperate handlinger… Jeg var uden tvivl solgt til filmen, som jeg fandt yderst underholdende og som også for mig endte med at blive en rigtig god filmoplevelse…

Halle Berry har den altoverskyggende hovedrolle, som hun fylder ud med en flot, overbevisende og yderst troværdig skuespilspræstation… Man kan måske få sine tanker ledt hen på, at hun blot gentager sin rolle fra den lige så fantastiske film “The Call”, men hun har bare en helt særlig evne til at leve sig ind i sin rolle, hvor hun giver den fuld skrue i forhold til at få frembragt de helt rette følelser i sine roller… I “Kidnap” lykkedes det endnu en gang til fulde, og hendes fremtræden og medvirken kommer overordentlig meget til sin ret, hvor man uden tvivl kommer helt ind under huden på hende, og fornemmer hendes desperation på egen krop…

I det store hele er “Kidnap” en simpel film, men den er også bare sindssygt godt bygget op omkring et veldrejet manuskript, som med filmen bliver formidlet gennem det visuelle medie på en måde, som bare holder publikum fanget i et jerngreb hele vejen gennem den også forholdsvis korte spilletid på 95 minutter… Hvis man har nerver til det, så kan jeg kun anbefale, at man kaster sig over denne film, som med garanti både vil give én kuldegysninger og svedige håndflader… Jeg var i hvert fald solgt og nød turen, selvom det er en forfærdelig situation, som beskrives… Det er dog lavet for at underholde – Og det lykkedes helt til fulde med denne film…

“Kidnap” får 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar