“Midnatssol”

“Midnatssol” er en co-produktion mellem svensk og fransk fjernsyn, som med sine ialt otte afsnit i den foreløbig første sæson fra 2016 leverer en yderst spændende historie, som både er isnende uhyggelig og fængslende som bare pokker… Der er tale om en krimi, som leder tankerne hen på “Broen” og “Den som dræber”, og det internationale format skinner helt tydeligt igennem… Man er fanget fra det første afsnit, og derefter gør man også bare bedst i at få set resten af serien, som byder på masser af overraskelser og uhyggelige drejninger, som alt sammen leder hen til et sindsygt nervepirrende klimaks…

Det hele starter med et særdeles brutalt mord på en fransk statsborger, som er rejst til Sverige i forretningsøjemed… Dette får fransk politi til at sende en efterforsker afsted for at assistere Sveriges politi med opklaringen… Valget falder på den dygtige kriminalassistent Kahina Zadi, der sammen med Anders Harnesk fra det svenske politi får udrullet en sag, som viser sig, stikker dybere, end nogen kunne have forestillet sig… Og at tro, at der kun kunne være tale om et enkelt mord, som skulle opklares, er kun tænkt for den naive efterforsker… Flere myrdede dukker op, og morderen sætter gang i en leg, hvor han spiller politiet det ene pus efter det andet…

Jeg var fanget af serien, og følte mig også rigtig godt underholdt, mens de otte spændende afsnit løb hen over min skærm… Man kommer rigtig godt ind under huden på de forskellige medvirkende, hvor især de to efterforskeres fortid bliver præsenteret, og som afslører en del af deres bevæggrunde for at handle og agere, som de gør… Kahina Zadi spilles af Leila Bekthi, der med sit lidt sørgmodige og triste udtryk passer perfekt til rollen som den naive, men også handlekraftige politikvinde… Anders Harnesk spilles af Gustaf Hammarsten, og også han passer rigtig godt i sin rolle, da også han er i besiddelse af et lettere trist og sørgmodigt ansigtsudtryk, der samtidig også fortæller en hel del om den magtesløshed, som de to efterforskere står overfor… Sporene i sagen er nemlig ikke specielt tydelige, men nærmere udviskede – og ofte ender de få spor, som de har i sagen med at løbe ud i sandet, og de må således starte forfra…

“Midnatssol” er meget mere end bare krimi… Den har en hel del lag, som på genial vis er viklet ind i hinanden… Vi kommer til at opleve samernes kamp for anseelse og respekt, får indsigt i psykologiske traumer, og får præsenteret en hel del makabre og skræmmende mord, samt tragiske skæbner, som plagsomt påvirker ens liv og hverdag… “Midnatssol” er med andre ord en rigtig veldrejet serie, som man bare ikke må gå glip af eller snyde sig selv for… Spændingskurven er hele vejen gennem de forskellige afsnit for opadgående, og man holder nærmest vejret i forhold til den forløsning, som man forventeligt regner med ender godt, når seriens sidste afsnit er rullet hen over skærmen… Jeg kan kun anbefale, at man lige får kastet sig over denne serie…

“Midnatssol” får 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar