“Star Wars – Sith-fyrsternes hævn”

starwar 1

“Star Wars III – Sith-fyrsternes hævn” er den tredje del af det episke science-fiction-eventyr, som startede tilbage i 1977 med “Stjernekrigen”, og samtidig er den den sjette filmatisering i rækken, som George Lucas står for… Det lyder kryptisk og kan egentlig også godt være det, hvis man ikke lige kender baggrunden…

Tilbage i 1977 startede “Star Wars – episode 4”, hvorefter episode 5 og 6 fulgte… Så var der en lang pause frem til 1999, hvor man filmatiserede episode 1, som derefter blev efterfulgt af episode 2 og 3… (Og her til vinter 2015 kommer så episode 7, som bliver efterfulgt af episode 8 og 9)…

starwar 4
Episode 4, 5 og 6 er guf for sci-fi-elskere og “Star Wars” blev er fænomen, som skabte en fanskare af voldsomme dimensioner verden over… Personligt kan jeg godt lide disse 3 episoder, som har masser af charme, varme, eventyr, spænding og god historiefortælling… Jeg kalder ikke mig selv for inkarneret Star Wars-fan, men jeg holder af fortællingen og kan også sagtens blive tryllebundet af det interessante, men komplicerede og indviklede handlingsforløb… Specielt for de nævnte episoder er, at Harrison Ford spiller en afgørende rolle som Han Solo, og episode 6 er helt klart min favorit… Her er der virkelig fart over feltet og eventyret folder sig i den grad ud i sit rette element…

starwar 2
Episode 1 var en skuffelse… Det var her hele sagaen om Star Wars-universet startede, men jeg var ikke begejstret… Mest af alt nok fordi filmen manglede en stor del af den charme, som var at finde i de ældre (men nyere) episoder… Episode 2 er spændende og historien begynder at tage fart… Man begynder at fornemme, at Anakin Skywalker er bestemt til at blive den onde og mægtige Darth Vader… Episode 3, som jeg netop har set for første gang, er et hak opad på skalaen og binder på fornemste vis en løkke til episode 4, som startede hele denne sci-fi-opus…

starwar 3
I episode 3 er handlingen fuldt ud koncentreret om Anakin Skywalkers forvandling, og selv om man kender udfaldet, så er historien op til forvandlingen relevant og flot bygget op… Filmen er spækket med voldsomt detaljerede og flotte special-effekter, som man kan blive helt benovet over at overvære, men mest af alt er filmen værd at se, fordi den så flot leder os videre i handlingsforløbet, hvor man i både episode 1 og 2 havde en fornemmelse af, at man trådte lidt vande og ikke rigtig vidste, hvor man ville hen…

sith 1
Jeg synes, at de gamle film fra slut 1970’erne og start 1980’erne hører til det man kalder uundgåelige klassikere, mens de nyere film (især de første to) er lidt en nedtur… “Star Wars III – Sith-fyrsternes hævn” hæver sig dog op på et niveau, som en absolut seværdig film, og hvis det ikke var fordi at 4’eren allerede var lavet, så ville jeg vente i spænding på den næste film i rækken… Nu kan jeg i stedet gå og håbe på, at episode 7 kan levere varen, og at filmskaberne formår at genskabe den charme, som var så gennemtrængende i episode 4-6 – Den skal under alle omstændigheder have en chance og forhåbentlig kommer udfaldet filmen til gode…

sith 2
“Star Wars I – Den usynlige fjende” får 4 ud af 7 stjerner.
“Star Wars II – Klonernes angreb” får 5 ud af 7 stjerner.
“Star Wars III – Sith-fyrsternes hævn” får 6 ud af 7 stjerner.
“Star Wars IV – Et nyt håb” får 6 ud af 7 stjerner.
“Star Wars V – Imperiet slår igen” får 6 ud af 7 stjerner.
“Star Wats VI – Jedi-ridderen vender tilbage” får 7 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar