“Krigskammerater”

Filmene med Gøg og Gokke, som de hedder på dansk, er indholdsmæssigt temmelig ens, og derfor bliver mine anmeldelser af disse film også ret ens – hvorfor jeg har valgt at anmelde alle filmene under ét, hvilket vil sige, at den første lange del af anmeldelsen er ens for dem alle… 
Som barn var jeg helt vild med de eskapader, som det umage komiker-par fremviste på film, og jeg slugte alle deres film og morede mig gevaldigt over de mange uheldige situationer, som de fik viklet sig ind i… 
På originalsproget hedder de Stan Laurel og Oliver Hardy, og det særlige ved deres film er, at de spiller sig selv i samtlige roller, som de har haft gennem de mange år, som de har lavet film sammen i… Deres karakterer minder også rigtig meget om hinanden i alle deres film, og dette gør også svært at skelne filmene fra hinanden… Gøg (eller Stan Laurel) er den uheldige og lidt klodsede figur, mens Gokke (eller Oliver Hardy) er den styrende og bestemmende type, som alligevel altid kommer galt afsted, selvom han tror, at han er ovenpå… 
Mange af de situationer, som de roder sig ud i, er stadig den dag i dag decideret morsomme og kan i visse henseender også fungere som et formidabelt forbillede for mange af de komiske film, som der bliver lavet i dag… Meget af det morsomme fremkommer ud fra de replikker, hvor der opstår misforståelser mellem de to figurer, men det er i langt højere grad det fantastiske samspil mellem Stan og Ollie, som gør filmene fantastiske at overvære – Og i overvejende grad er det især den sindsygt gode timing i de forskellige scener, som bare får det hele til at fungere og gå op i en højere enhed…

I “Krigskammerater” (“Pack up your troubles”) fra 1932 bliver Gøg og Gokke hyret til den amerikanske hær… Men selvfølgelig kommer de også galt afsted i den sammenhæng… Først og fremmest øjner de chancen for at score lidt penge, da de vil forsøge at hjælpe et lille forældreløst barn med at finde frem til noget familie, men det går selvsagt fuldstændig i hårdknude for de to kumpaner… “Krigskammerater” er desværre heller ikke en af de bedste film, som komikerparret Stan Laurel og Oliver Hardy kommer op med… Der er naturligvis en del jokes og gags, som fungerer ganske fint, når man også tager de humoristiske briller på, men der er desværre alt for langt mellem morsomhederne – Og det hele ender med at løbe ud i sandet, hvor man ret tidligt i filmen mister interessen… Det er bare ligesom om, at deres lange film ikke rigtig slår igennem på samme måde som deres korte film gør det – I hvert fald fungerer deres små korte historier en hel del bedre, end den overvejende del af de længere film…

“Krigskammerater” får 2 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar