“Muntre Zigøjnere”

Filmene med Gøg og Gokke, som de hedder på dansk, er indholdsmæssigt temmelig ens, og derfor bliver mine anmeldelser af disse film også ret ens – hvorfor jeg har valgt at anmelde alle filmene under ét, hvilket vil sige, at den første lange del af anmeldelsen er ens for dem alle… 
Som barn var jeg helt vild med de eskapader, som det umage komiker-par fremviste på film, og jeg slugte alle deres film og morede mig gevaldigt over de mange uheldige situationer, som de fik viklet sig ind i… 
På originalsproget hedder de Stan Laurel og Oliver Hardy, og det særlige ved deres film er, at de spiller sig selv i samtlige roller, som de har haft gennem de mange år, som de har lavet film sammen i… Deres karakterer minder også rigtig meget om hinanden i alle deres film, og dette gør også svært at skelne filmene fra hinanden… Gøg (eller Stan Laurel) er den uheldige og lidt klodsede figur, mens Gokke (eller Oliver Hardy) er den styrende og bestemmende type, som alligevel altid kommer galt afsted, selvom han tror, at han er ovenpå… 
Mange af de situationer, som de roder sig ud i, er stadig den dag i dag decideret morsomme og kan i visse henseender også fungere som et formidabelt forbillede for mange af de komiske film, som der bliver lavet i dag… Meget af det morsomme fremkommer ud fra de replikker, hvor der opstår misforståelser mellem de to figurer, men det er i langt højere grad det fantastiske samspil mellem Stan og Ollie, som gør filmene fantastiske at overvære – Og i overvejende grad er det især den sindsygt gode timing i de forskellige scener, som bare får det hele til at fungere og gå op i en højere enhed…

I “Muntre Zigøjnere” (“The Bohemian Girl”) fra 1936 spiller de to komikere to sigøjnere, som hutler sig gennem tilværelsen ved at snyde og stjæle fra de rige mennesker, som de møder på deres vej… Gokke er gift, men det er ikke noget lykkeligt ægteskab, og hans hustru har også kig på en anden mand… Dette slår ham dog slet ikke ud, og først da hun for alvor rejser sin vej, begynder hans problemer at hobe sig op… Dette er absolut ikke én af komiker-parrets bedste film… Tværtimod… Der er naturligvis enkelte elementer, som må betegnes som klassiske og uundværlige elementer, når de to folder sig ud i pinlige situationer, men der er simpelthen for langt imellem, at de forekommer i filmen, og det ender bare med at blive en total flad og intetsigende oplevelse, hvor der tilmed også af og til brydes ud i munter sang… De absolut bedste højdepunkter i filmen er, hvor de to kumpaner agerer lommetyve og så er det ret underholdende at overvære scenen, hvor de skal afgøre, hvem der skal have byttet fra ét af deres tyverier… Generelt er der dog desværre meget lidt, som man kan grine af i denne film…

“Muntre Zigøjnere” får 2 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar