“Cliffhanger – På afgrundens rand”

“Cliffhanger” var én af den slags film, som overraskede mig rigtig positivt tilbage i 1993, da den udkom… Den viste sig at indeholde et totalt spændende plot, hvor der også var blevet proppet masser af nervepirrende action ind i selve handlingsforløbet, og så blev det hele afviklet i et hæsblæsende højt tempo, som bare efterlader én fuldstændig stakåndet… “Cliffhanger” er en virkelig god film, som leverer alt det forventelige i forhold til genren, og selvom der er tale om en “Die Hard”-kopi, som er hensat til de sneklædte bjerge i Rocky Mountains, så fungerer konceptet, og instruktør Renny Harlin har endnu en gang haft helt styr på hvilke knapper, der skal trykkes på, for at resultatet bliver en yderst seværdig film, som man bare ikke må springe over… Heller ikke selvom man har en hel masse aversioner mod Sylvester Stallone…

Gabriel Walker er en redningsarbejder, som arbejder i bjergene, hvor hans arbejde primært består i at hjælpe folk, der af en eller anden grund er nødstedt oppe i højderne… Han har et lille team bestående af tre mand, og under en af redningsaktionerne går noget grueligt galt, hvilket får Gabe til at miste troen på, at han nogensinde vil kunne varetage sit job igen… Men inden han når at få tænkt det hele godt og grundigt igennem, er han pludselig involveret i en ny redningsaktion, hvor en gruppe kriminelle mennesker er kommet på afveje i de sneklædte bjerge – Og dette bliver en derfor en redningsaktion, som udvikler sig i en fuldstændig uventet retning og som ender med at blive yderst farlig…

Det er med vilje, at jeg ikke i mit korte handlingsreferat afslører for meget, for jeg har ikke lyst til at spolere filmoplevelsen for det publikum, som forventningsfuldt sætter sig godt til rette i sofaen for at se denne fantastisk spændende film – Men lad det være sagt med det samme, at det naturligvis er mødet med terroristerne, som er omdrejningspunktet i filmen… Der er masser af dramatisk action i filmen, hvor der udføres masser af veltilrettelagte stunts, og hvor der både udkæmpes nævekampe, forefindes skuddueller, forekommer eksplosioner og kan opleves hæsblæsende forfølgelsesjagter i de sneklædte bjerge… Det hele er fantastisk godt skruet sammen, og til tider er det også rigtig voldsomt, hvor volden kan opleves som særdeles ubehagelig og hvor det tilmed bliver temmelig blodigt…

Sylvester Stallone leverer en virkelig god præstation i rollen som veltrænet klatrer, og han har også været med til at skrive manuskriptet, som han (som altid) er sluppet rigtig godt afsted med… Hans karakter i de forskellige film, som han medvirker i, kan til tider godt virke meget helteagtige, hvilket er fint, men det er også bare rigtig glædeligt at opleve, at han her i “Cliffhanger” fremstilles med en menneskelig side, hvor der også er plads til de dybere følelser… Skurken spilles fortrinligt af John Lithgow, der leverer en både skræmmende og overbevisende præstation som fuldstændig afstumpet og følelseskold forbryder, der kynisk og uden skrupler handler og agerer ud fra, hvad der tjener ham og hans mål allerbedst – og det uanset de menneskelige omkostninger… Michael Rooker i rollen som Gabriel’s partner er også rigtig god og yderst velvalgt til rollen…

Generelt må “Cliffhanger” betegnes som én af de bedste film fra filmåret 1993, hvor man i hvert fald bør skamme sig (bare en lille smule), hvis man ikke får bare et lille kick ud af at overvære denne film… Jeg var vild med den tilbage i starten af 1990’erne og er stadig vild med den her anno 2019 – Så min anbefaling kan kun lyde, at man bør se denne film, som også efter min mening er den bedste af Sylvester Stallone’s efterhånden mange film… Renny Harlin har skruet en film sammen, som lykkes på alle måder – Og resultatet er underholdende som bare pokker… Det er de godes kamp mod de onde, og det er svimlende flot iscenesat… Og så er det hele akkompagneret af et super flot stykke underlægningsmusik komponeret af Trevor Jones, som bare underbygger den intense stemning i filmen… Jeg kan kun sige rigtig god fornøjelse…

“Cliffhanger – På afgrundens rand” får 7 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar