“Cake”

Cake 1

“Cake” med Jennifer Aniston i hovedrollen er en anderledes film-oplevelse med netop hende øverst på filmplakaten… Normalt ses hun i afslappede og komplet pladder-romantiske film, hvor hun antager en komisk attitude, som sammen med hendes naturlige charme får hende til at få en forhøjet stjenestatus i det store Hollywood…
“Cake” er dog en top-alvorlig film, hvor man oplever Jennifer Aniston i en helt anden rolle… Hun spiller en smerteplaget kvinde, som efter et biluheld har haft et liv, som bare er smuldret væk mellem fingrene på hende… Hver dag er en kamp for overlevelse i et smertehelvede – og der er ikke specielt gode udsigter til at noget positivt vil indfinde sig i hendes fremtidige liv…
Filmen giver et indgående indblik i, hvordan en syg kvindes kamp for ikke at give op, koster blod, sved, tårer og masser af mod…
Jennifer Aniston spiller rollen med bravour og man er ikke et sekund i tvivl om, at hendes karakter gennemgår en lang svær fase i livet… Både de fysiske smerter og de psykiske smerter kommer tydeligt til udtryk gennem Jennifers pragtpræstation…
Normalt lytter jeg ikke til kritikere, når de roser i overstrømmende grad, men netop med “Cake” må jeg tilkendegive, at kritikerne har ret i, at der i filmen er én skuespilspræstation, der bærer filmen og som er en Oscar værdig… Og hvis man kan tillade sig at sige det, så klæ’r det virkelig Jennifer Aniston at spille en seriøs rolle, der tager hende væk fra alt det komiske og let-benede pladder, som hun normalt befinder sig rigtig godt i…
Filmen er på mange måder afdæmpet og har et tempo, hvor man ikke bliver forpustet… Rigtig mange nutidige film jonglerer med fancy kameraføring, hurtige klip og krydrer sågar med et par special-effekter for at få det hele til at tage sig godt ud på lærredet eller skærmen… Det gør man på ingen måde i “Cake” – og således bliver det en helt-nede-på-jorden-oplevelse…
Man bliver rørt, man bliver klogere på livet, man sætter sikkert også pris på sit eget liv på en helt anden måde, og frem for alt får man oplevet en historie om en tragisk skæbne, hvor positive løsninger ikke lige hænger på træerne…
“Cake” får 5 ud af 7 stjerner…

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar