“Sharknado 3 – Oh Hell No!”

Den første film var lam… To’eren sparkede for alvor røv… Og tre’eren når ikke engang op på det lamme niveau, som etteren kunne præstere… Her er der virkelig tale om det dårligste niveau i en film, som jeg længe har set… Filmen var uden tvivl det lammeste, som jeg nogensinde har set… Der er ingen tvivl om, at instruktør Anthony C. Ferrante med disse “Sharknado”-film har skabt en fanskare, som dyrker filmene, så de bliver ophøjet til at få kult-status – Men for pokker, så gør det dog gennemført dårligt hele vejen igennem, så det i det mindste bliver smagfuldt uden at kamme over i det mest hjernetomme og smagsløse nonsens, som man kommer til at opleve i film nummer tre… Konceptet omkring filmene er, at de skal være platte og overdrevne, og at helten skal staves med stort H, og hvis man betragter den første film som den, hvor man lige skulle afprøve, om der var grundlag for flere film, så må film nummer to virkelig betragtes som den, hvor niveauet fuldt ud kom til sin ret, og hvor tingene bare fungerer, hvor action, spænding og gys går op i en højere enhed… Og hvorfor kan man så ikke holde det samme niveau i den næste film..? Det er komplet uforståeligt… Det regner med hajer – Og når de lander, æder de et menneske, som tilfældigvis befinder sig lige præcis der, hvor hajen lander… Det er forfærdeligt at kigge på, og det er så intetsigende utroværdigt, at man virkelig sidder og krummer tæer… Begivenhederne der finder sted er så irriterende dumme, at man kun kan ryste på hovedet…

I den første film gik det ud over Los Angeles… I film nummer to regnede det med hajer i New York… Og i film nummer tre går det ud over både Washington og Orlando i Florida… Overalt hvor Fin Shepard befinder sig, er der storme og tornadoer i hans kølvand, som tilmed indeholder glubske og blodtørstige hajer, som bliver slynget lige ned i den kaotiske mængde af mennesker, som forsøger at flygte og undgå at blive ædt af disse uhyrlige skabninger… Først befinder Fin sig i Det Hvide Hus, hvor han bliver hyldet og hædret for sin indsats i de to første byer, men under ceremonien bliver Washington ramt af en tornado, hvor hajerne angriber alle, som de kommer i nærheden af… Da først Fin får nedkæmpet bæsterne rejser han videre til Florida, hvor hans kone og datter befinder sig, men også her kommer tornadoerne til at indhylde området, og Fin må endnu en gang tage kampen op og redde menneskeheden fra undergang…

Der er slet og ret ikke specielt meget godt at sige om denne tredje film i serien… Men hvis man skulle, så kan jeg nævne, at indledningssekvensen i Det Hvide Hus fungerer ganske godt, hvor man helt sikkert får fornemmelsen af, at det her bliver lidt af den samme rutsjebanetur, som man fik i den forrige film… Dog skifter filmen ret hurtigt derefter til et gear, hvor man bare sidder og ønsker filmen til Månen… 😉 Vi kommer i bogstaveligste forstand til at opleve Fin drage afsted ud i rummet sammen med sin kone og sin far, hvor hajerne minsandten også kommer med, og så er vi vidne til en fuldstændig vanvittigt overdrevet nedstigning fra det ydre rum, efter at Shepard-familien har gjort kål på samtlige hajer, som udgjorde en trussel mod menneskeheden på Jorden…

Jeg kan simpelthen ikke udtrykke mig tydeligere mod at holde sig fra filmen, end blot at advare om, at man ikke skal se den… Man skal ikke lade sig lokke af nogen eller noget – Heller ikke sin egen nysgerrighed, efter at have læst denne anmeldelse… “Sharknado 3” er bare ikke det værd… Den er simpelthen en skændsel mod de mange seriøse filmskabere, som laver kunstneriske og flotte film, hvor der er blevet kræset for detaljerne, og hvor man afleverer et projekt, som man med rette kan være stolt over… “Sharknado 3” kunne have hørt til i denne liga, hvis man havde valgt at holde standarden fra den anden film, men i stedet lader man sig bare synke dybt ned i sølet – Og jeg håber da virkelig, at man er i stand til at komme op af dette pløre igen, hvilket jo bare vil vise sig, når jeg kaster mig over de sidste tre film i serien…

Ian Ziering spiller endnu en gang rollen som Fin Shepard, og Tara Reid kan endnu en gang opleves som hans kone… I de øvrige roller kan man opleve et hav af navne, som på en eller anden måde har eller har haft tilknytning til filmverdenen, hvor Bo Derek og David Hasselhoff nok er de mest kendte… Jeg synes generelt at Ian Ziering leverer en ganske god præstation i rollen som den helt, han spiller i filmene, hvor man på en sær måde ikke kan lade være med at holde af hans fantastiske ageren og sans for at overleve i alt det virvar og kaos, som opstår, når hajerne vælter ned fra himlen – Men selv han er her i den tredje film heller ikke med til at kunne løfte filmens niveau op over at skrabe bunden… Jeg giver én stjerne til film, som er decideret dårlige og som absolut ikke er seværdige – Og “Sharknado 3 – Oh Hell No!” er lige præcis kategoriseret som én sådan slags film…

“Sharknado 3 – Oh Hell No!” får 1 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar