“Sneakers”

“Sneakers” er en af den slags film, som på en eller anden måde bliver indhentet af tiden, fordi den teknologiske udvikling bare skrider frem i et tempo, hvor vi slet ikke kan følge med – Og her taler jeg ikke om den teknologiske udvikling, som sker i forhold til at lave film, men den teknologiske udvikling, som finder sted især indenfor computer- og internet-verdenen… Konceptet i filmen er egentlig okay, hvor man samler en håndfuld kriminelle mennesker, der skal planlægge og udføre et yderst svært tyveri… Desværre kommer spændingen til at fremstå som meget tam i filmen, og selve handlingen fremstilles på en uinteressant måde – Og så kommer man slet ikke ind under huden på de forskellige karakterer i filmen, som derfor kommer til at fremstå som hule og tomme skaller, hvor man som publikum savner at kunne fornemme deres personligheder og få en indsigt i deres baggrund… Skuespillerne gør det egentlig ganske godt, og det er så at sige også det eneste, som virkelig fungerer i “Sneakers”…

En gruppe kriminelle mennesker er samlet… De er dybt optaget af hver deres opgaver, og alle er afhængige af, at ingen svigter det, som de er sat til… De er dygtige, og de stoler på hinanden – Og derfor har de succes… Dog ville de ikke kunne klare sig uden den moderne computerteknologi, som gør det muligt for dem at bryde ind på steder, hvor man ellers ikke ville kunne bryde ind… På den måde kan de komme i besiddelse af klenodier, som for andre i den kriminelle branche (og forretningsverden) har en uvurderlig værdi… Dette potentiale udnytter gruppen, men dermed er man samtidig også kommet ud over det moment af tryghed, hvor man kan stole på hinanden, og dermed bliver det hele lige pludselig lidt mere farligt…

Handlingen i “Sneakers” er generelt bare ikke særlig spændende, og som helhed kommer filmen (i hvert fald for mig) til at fremstå som lettere kedelig og intetsigende… Jo, der er da for så vidt indlagt et par spændende scener, hvor man lige vågner lidt op, som fx scenen, hvor de bryder ind hos legetøjsgiganten, men der mangler simpelthen decideret noget action, som lige kan krydre filmen og sætte lidt pynt på toppen – For det er der slet og ret ikke tale om overhovedet… Iscenesættelsen, som Phil Alden Robinson har stået for, er bestemt heller ikke videre prangende, nærmere blot totalt ordinær – og i sidste ende kommer filmen til at fremstå som et tomt resultat, hvor man har (mis)brugt en håndfuld ret så gode skuespillere til at lægge navn til en film, som ellers ikke ville have gjort sig specielt bemærket blandt biografgængere og filminteresserede generelt…

Skuespillerne tæller blandt andet Robert Redford, Dan Aykroyd, Ben Kingsley, Sidney Poitier, David Strathairn, River Phoenix og Mary McDonnell… Robert Redford har altid været stabil på det hvide lærred eller den colouriserede skærm, men netop her i “Sneakers” er det mest af alt David Strathairn, der gør sig mest bemærket med en ganske fortrinlig præstation, hvor han spiller en blind mand… Ikke fordi Robert Redford ikke gør det godt, for alene hans medvirken og fremtræden højner filmens generelle niveau, men han er ikke udfordret i rollen… Det er til gengæld Mary McDonnell, der giver den som det kvindelige medlem af den lille stab af forbrydere, hvor hun skal agere lokkedue og flirte med en ret så kikset mand, som slet ikke fatter noget som helst af, hvad hun i virkeligheden har gang i… Og dette må også siges at være filmens mest komiske indslag, mens resten af filmen afvikles i en mere alvorlig tone… Jeg faldt desværre ikke for filmen og synes, at den mangler en hel del ret så væsentlige ting for rigtig at slå igennem – Og derfor kan jeg desværre ikke lige videregive en anbefaling om at man skulle kaste sig over denne film…

“Sneakers” får 3 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar