“Ternet Ninja”

Ternet ninja 5

Jeg havde mine forbehold og bange anelser, da jeg sagde ja til at se “Ternet Ninja”…  Jeg har normalvis ikke specielt meget fidus til Anders Matthesen, fordi jeg absolut ikke deler den samme form for humor som ham, og desuden var jeg ikke specielt vild med hans tidligere animationsfilm “Terkel i knibe”, som stort set alle andre tog rigtig godt imod…  Jeg var med “Ternet Ninja” simpelthen nervøs og bange for, at jeg ville få samme lidt halvlunkne og dårlige oplevelse, men havde naturligvis et håb om, at det ville forholde sig anderledes – Og det gør det heldigvis, for “Ternet Ninja” er en suverænt god film, som faldt totalt meget i min smag, og som også er ret dybdegående i bearbejdningen af betydningsfulde temaer, som man som menneske helt sikkert kommer ud for i et eller andet givent omfang undervejs i livet…

Ternet ninja 1

På en fabrik i Thailand er en gruppe børn ved at fremstille plyssede ninja-dukker, som skal eksporteres og sælges til den vestlige verden…  Fabrikkens ejer er dansker, og han er ikke specielt venlig imod andre mennesker og tænker kun på profit, som kan forsøde hans luxuriøse tilværelse…  Ved en fejl bliver der fremstillet en ternet ninja, som ved et tilfælde bliver ramt af en forbandelse, hvorved den får sit eget liv…  Den ternede ninja har set, hvordan den danske fabriksejer har begået grusomme handlinger mod de arbejdende børn, og derfor er han nu opsat på at hævne sig på deres vegne…  Den ternede ninja sniger sig derfor med til Danmark, hvor han ved et tilfælde havner hos en helt almindelig dreng ved navn Aske, som indgår et løfte med ninjaen, hvor de lover at hjælpe hinanden med at løse hver deres problem – Og så tager handlingen ellers fat…

Ternet ninja 2

“Ternet Ninja” er en morsom og sjov film, men det er også en seriøs og alvorlig film…  Men først og fremmest er det en rigtig god film, hvor underholdningsværdien er rigtig høj, og hvor man samtidig er bliver overdænget med en kvalitet, som helt og holdent kan hamle op med de animerede filmprojekter, som popper ud af Hollywood’s bombastiske filmstudioer…  Der er en helt særlig form for genialitet over Anders Matthesen’s film, hvor man rent handlingsmæssigt bliver serveret for tematiske problemstillinger som mobning, venskab, identitetskriser og kampen for retfærdighed…  Det hele serveres med en charmerende form for humor, hvor der undervejs også bruges ord og sætninger, som efter min mening ikke hører hjemme i vokabulariet blandt børn, unge og voksne generelt…  I den sammenhæng, hvor de dog bruges i filmen, er de dog meget passende placeret, og helt bestemt med til at øge det humoristiske niveau betydeligt…  Først og fremmest er det dog de mange pinlige situationer, som den stakkels Aske udsættes for, som sørger for, at man både trækker på smilebåndet, slår en lille latter af sig, eller i visse scener sågar skraldgriner…

Ternet ninja 4

Der er mange rigtig fede elementer i “Ternet Ninja”, og rigtig mange lag i filmen, og man kan nærmest kun afdække disse, hvis man selv vælger at kaste sig over filmen…  Der er dog ingen tvivl om, at Anders Matthesen her har begået en genistreg, som han efter min mening kan være meget stolt over…  Resultatet er yderst tilfredsstillende – Og så er charmen i filmen slet ikke til at stå for…  Der er mange herlige karakterer i filmen, hvor Onkel Stewart naturligvis er én af dem, som stjæler billedet, men hvor det ellers især er den ternede ninja, som leverer en masse uimodståelige replikker, som bringer Aske ud i pinlige situationer…  Anders Matthesen har selv lagt stemme til hovedparten af karaktererne i filmen, og det er i sig selv en imponerende bedrift, som han tilmed slipper utrolig godt fra…  Kun Aske og Jessica har stemmer, som er talt af en anden end Anders selv…

Ternet ninja 3

Generelt er tempoet i filmen højt, hvor replikkerne serveres i hurtige salver, og rent handlingsmæssigt er der masser af fart på…  Man keder sig ikke ét eneste øjeblik undervejs i filmen, og flere af scenerne indeholder momenter, som man helt sikkert kan betegne som uvurderlige højdepunkter…  Alle mine forbehold og bange anelser blev ganske hurtigt fejet til side, da først filmen gik i gang, og i skrivende stund (januar 2019) må jeg indrømme, at “Ternet Ninja” indtil videre er den bedste film, som jeg har set i dette filmår…  Jeg kan kun anbefale, at man giver sig selv en fed filmoplevelse – og her er “Ternet Ninja” helt sikkert et rigtig godt bud på én sådan…

“Ternet Ninja” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar