“Skyscraper”

Sky 3

Så blev der da virkelig skruet op for spændingsniveauet hjemme i min lille stue…  “Skyscraper” er godt nok en overdrevet film, men den leverer kodyleme masser af superfed action og virkelig intens og nervepirrende spænding på et rigtig højt niveau…  I hovedrollen ses Dwayne Johnsson, og hans karakter i filmen kan stort set overkomme og overleve alle tænkelige og utænkelige situationer i filmen, hvor han dog ikke behøver spille specielt meget med musklerne, men udelukkende gøre brug af det mandsmod, som hans karakter er i særdeles voldsom grad er i besiddelse af…  I “Skyscraper” bliver han virkelig fremstillet som en vaskeægte helt, og må nærmest siges at tangere kategorien superhelt… Og alt dette skal man naturligvis kunne se bort fra, og kan man det, så får man med denne film en helt særlig og rigtig god og underholdende stund foran tossekassen…

Sky 4

I Hong Kong er der blevet bygget en tårnhøj bygning, som i bogstaveligste forstand rækker helt op i skyerne…  Der er masser af højteknologiske installationer i bygningen, og sikkerhedsmæssigt er der tænkt på alt lige fra jordskælv til brand…  Dog har bygningskonstruktørerne ikke taget højde for, at der findes ondsindede personer på denne klode, som med de rette midler kan skabe en hel del ravage i selvsamme bygning – Og det er netop, hvad der sker…  De starter en brand på etage nummer 96 og så begynder kaos ellers at opstå, da de samtidig har deaktiveret det avancerede brandslukningssystem, hvilket så bare får flammerne til at sprede sig opad, hvor Will Sawyer’s familie befinder sig…  Og Will Sawyer er ikke hvem som helst, men er netop manden, som har stået for sikkerheden i den tårnhøje bygning – Og nu da alle de forbehold, som han har taget i kraft af sit arbejde, krakelerer, tvinger han sig selv ind i det flammende inferno, hvor han egenhændigt vil forsøge at redde sin familie ud af den brændende bygning…

Sky 1

Dwayne Johnsson har gennem de sidste mange år været en god garant for stabil underholdning i de forskellige action-film, hvor han har medvirket…  Han er med sin imponerende fysik også som skræddersyet til at varetage rollen som vaskeægte helt – og her i “Skyscraper” gør han bestemt ingen undtagelse…  Hans heltemod er koloenormt stort og hans vovemod er helt igennem beundringsværdigt… I flere af de scener, som man som publikum er vidne til, kommer man helt ud på kanten af stolen, og holder nærmest vejret i bare spænding – Og i de scener, hvor det kommer helt ud på et totalt uudholdeligt niveau, begynder sveden også at pible frem diverse steder på kroppen af én…  Dwayne Johnsson leverer varen, og han får rigtig godt følgeskab af Neve Campbell, der nok er mest kendt for sin rolle i “Scream”-filmene… Desuden kan vi opleve danske Roland Møller give den hele armen som ondsindet skurk i filmen, og han leverer her i “Skyscraper” en virkelig formidabel skuespilspræstation, som tilmed er ret så skræmmende…

Sky 2

Der er ikke sparet på special-effekterne i filmen, og de er generelt super flot konstrueret således, at man ikke på noget tidspunkt er i tvivl om, at faremomenterne i filmen på overbevisende facon lurer overalt, og volder vores helt i filmen masser af besvær med at få reddet sig selv og sin familie…  Som en lille fodnote kan det nævnes, at man har valgt at give Dwayne Johnsson et kunstigt ben, hvilket jo i bund og grund skulle gøre hans karakter mere sårbar og svagelig, men dette til trods så klarer han udfordringerne uden at blinke…

Sky 5

Rawson Marshall Turber har stået for iscenesættelsen af denne spændende actionfilm, og han har tidligere arbejdet sammen med Dwayne Johnsson på filmen “Central Intelligence”, som blandede komiske indslag med actionprægede scener…  I “Skyscraper” er der udelukkende tale om rendyrket action, og man er nødt til at kunne abstrahere fra, at der er masser af huller i handlingen, at vores helt “dør” rigtig mange gange i løbet af filmen, og at der er masser af overdrevne elementer blandet ind i handlingsforløbet…  Men for pokker – Filmen underholder og leverer det den skal… Og man får med ”Skyscraper” en herlig filmoplevelse, som kun kan tilfredsstille det action-hungrende publikum – Så hermed er min anbefaling givet videre…

“Skyscraper” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar