“Biler 2”

Cars 1

“Biler 2” er en herlig blanding mellem den uimodståelige charme, som vi mødte i den første film, og en vaskeægte spion-film, hvor rigtig meget af handlingen især tangerer til de succesfulde James Bond-film…  Således er der virkelig også blevet lagt et lag på i filmen, hvor action og spænding i allerhøjeste grad præger handlingen, men heldigvis har man ikke glemt at lægge den velkendte humor ind i filmen, som jo er en uundværlig ingrediens i en animationsfilm…  Der er fart og tempo på i “Biler 2” og det i mere end én forstand – For ikke kun er der fart og tempo på i selve handlingsforløbet, men også replikkerne bliver fyret af i hurtige vendinger, hvor man da virkelig skal stå tidligt op for at følge med i den rappe ordveksling, der finder sted mellem karaktererne…  Manuskriptet er virkelig veldrejet og replikkerne er tilpasset filmens handling således, at det aldrig går hen og bliver plat, men derimod har man masser af fornøjelige minutter i selskab med Lynet McQueen og alle hans venner – Og det ligegyldigt om man er barn eller voksen…

Cars 3

Der er gået en del år siden begivenhederne i den første film fandt sted, og Lynet McQueen har slået sig ned i den lille søvnige by, hvor han har fundet sig en del nye venner…  Derudover har han tre år i træk vundet den eftertragtede Stempel-pokal og har dermed gjort sig berømt over hele den ganske klode…  Han udfordres således til at deltage i et væddeløb, som skal afvikles tre forskellige steder i verden – Og da han takker ja, rejser han afsted med hele sit faste hold af pit-stop-venner, og med på turen er Bugservognen Bumle, som hurtigt (og ganske ufrivilligt) bliver indblandet i en spion-sag, hvor formålet for skurkene er at bortskaffe det mest brugte brændstof, for derefter at kunne sætte sig alene på markedet…

Cars 2

“Biler” overraskede mig temmelig meget, da den (i modsætning til, hvad jeg havde troet) viste sig at være en ret så underholdende film, som jeg egentlig også kom til at synes godt om…  Jeg havde dog ikke forventet, at filmfolkene bag filmen kunne gentage successen og skabe en fortsættelse, som følger helt i forgængerens fodspor, og som sågar både holder niveauet og ikke flytter på underholdningsværdien, men hvor filmoplevelsen som helhed tangerer den oprindelige film, og gør 2’eren til en yderst seværdig film…  “Biler 2” er ligeledes iscenesat af John Lasseter, der med sin (efterhånden) ret så gode erfaring indenfor animationsfilm har den helt rette forståelse for, hvordan man bedst muligt får skruet et filmprojekt sammen, som også ender ud med at blive en succes…  Det er endnu en gang vildt imponerende at opleve, hvordan der er blevet leget med kameraføring, hvor zoom og panorering er blevet flittigt brugt, og så er det bare en helt speciel (ja nærmest exceptionel) oplevelse, at studere de mange detaljerede gestikker, som er blevet tildelt filmens mange forskellige karakterer…

Cars 4

“Biler 2” tager sig generelt meget flot ud, og den spænding, der er forbundet med selve afviklingen af de tre væddeløb, kommer i anden række, i forhold til den spænding (og udbredte action), der er forbundet med, at filmen ligeledes har et islæt af at være en såkaldt agent-film…  Der opstår nogle vanvittigt spændende situationer, hvor det er fantastisk at opleve den opfindsomhed, der er lagt i afviklingen af de forskellige scener…  Jeg kan kun på det varmeste anbefale, at man kaster sig over “Biler 2” – Og hvis man kunne lide den første film, så kan man helt sikkert også lide nummer 2…

“Biler 2” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar