“Flugten fra Alcatraz”

Flugten 4

“Flugten fra Alcatraz” er en af den slags film, som man slet ikke har lyst til at slippe igen…  Spilletiden er på knap to timer, men man har bare slet ikke lyst til, at filmen stopper…  Der serveres intens og nervepirrende spænding på et mesterligt højt niveau, og hele filmen igennem er man underholdt af den fængslende handling, som udspiller sig…  Slet og ret er “Flugten fra Alcatraz” kræs for det kræsne publikum, og med sin simple og ganske forudsigelige opbygning er det alligevel lykkedes at skabe en film, hvor der er sørget for at malke den mest optimale spænding ud af hver eneste scene…

Flugten 3

Clint Eastwood spiller rollen som Frank Morris, der efter flere forseelser indenfor fængselsmurene bliver overflyttet til Alcatraz, der efter sigende skulle være det mest flugtsikre fængsel på jorden…  En form for hverdag indfinder sig hurtigt, og de indsatte bliver hurtigt fortrolige med rutinerne og de privillegier, som de kan gøre sig fortjent til – ligesåvel som de bliver bekendt med de strafudmålinger, der bliver tildelt for overtrædelse af fængslets regler…  Frank Morris har dog ikke i sinde at blive i Alcatraz resten af sit liv, og derfor begynder en flugtplan lige så stille at tage form oppe i hans hoved, og han finder en lille håndfuld indsatte, som han indvier i sit forehavende…

Flugten 2

Med “Flugten fra Alcatraz” har instruktør Don Siegel begået en lille genistreg, og lavet en mesterlig film, som er fortalt med en helt særlig form for intensitet og som holder publikum fanget i et jerngreb hele vejen igennem…  Der er ikke de store udsving i handlingsforløbet, der mere er ganske ligetil – Men alligevel afvikles det hele med et helt særligt touch af fortællerteknisk formåen, hvor man er helt og aldeles opslugt af den spændende handling…  Clint Eastwood passer glimrende i rollen som Frank Morris, hvor han med sin sædvanlige kølige attitude leverer en både overbevisende og troværdig skuespilspræstation…  Clint Eastwood har for mig altid været blandt de store stjerner på film, og hans arbejde bag kameraet som instruktør har i høj grad også virket som inspirationskilde for mig – og han har på en beundringsværdig facon altid formået at skabe en historie, som har været fængslende og med masser af substans…

Flugten 1

Filmen er baseret på virkelige hændelser, der fandt sted i 1962 – og som førte til, at fængslet blev lukket inden for det kommende år…  Der er lavet en del fængselsdramaer, hvor flugt har været det centrale omdrejningspunkt, som netop også er tilfældet med “Flugten fra Alcatraz” – Og der findes også rigtig mange gode af slagsen, som fx “Den store flugt”, “Papillon”, “Den grønne mil” og “En verden udenfor”, men efter min mening er “Flugten fra Alcatraz” helt sikkert den bedste…  Den opfylder alle kriterier som en god film skal indeholde, og placerer sig derfor rigtig højt oppe på listen over uforglemmelige klassikere, som man ikke må gå glip af…  Og om man kan lide Clint Eastwood eller ej er for så vidt sagen uvedkommende – For her får man bare en filmoplevelse af en helt særlig kaliber serveret, som bare bør ses…

“Flugten fra Alcatraz” får 7 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar