“Jurassic World – Fallen Kingdom”

Jurassic Wold 1

Da Steven Spielberg tilbage i 1993 lavede “Jurassic Park”, brød han med stort set alt, hvad der tidligere var set på film – og levendegjorde en forhistorisk verden med en flair og en entusiasme, som stadig den dag i dag skinner fuldt ud igennem og gør den til én af de (efter min mening) bedste film, der nogensinde er blevet skabt…  “Jurassic Park” leverede spænding, drama og action på en fascinerende og fængslende måde, og det hele blev pakket ind i en nervepirrende og gribende historie, som blev fortalt med præcision og sans for at malke hver eneste scene for tekniske muligheder i forhold til at få filmen til at fremstå som ypperlig visuel kunst, som ikke særlig mange kan gøre Spielberg efter…  Forventningerne til, at dette ville fortsætte i de mange efterfølgere, var derfor ret høje – Og efter yderligere to film med titlerne “The Lost World” og “Jurassic Park 3”, udkom så i 2015 den fjerde film i serien “Jurassic World”, som bød på masser af det samme, som mange filmfans elskede i den første film…  Denne blev så (her i 2018) efterfulgt af “Jurassic World – Fallen Kingdom”, og er af de fleste filmkritikere, anmeldere og almindelige brugere af det visuelle medie blevet haglet ned og kritiseret…  Fokus er fuldstændig blevet fjernet fra filmen og alle de kvaliteter, som den indeholder, mens man stort set kun fremhæver alt det, som man mener, at den burde have haft i stedet for – Og hvor man drager en masse sammenligninger med den oprindelige film…  Jeg var personligt helt vildt meget begejstret for “Jurassic World – Fallen Kingdom”, og totalt opslugt af den intense og nervepirrende handling, som til fulde levede op til mine forventninger (og mere til)…  Og jeg er helt sikker på, at selveste Steven Spielberg (som også er executive producer på filmen) klapper i sine små hænder af begejstring over det færdige resultat…  “Jurassic World – Fallen Kingdom” leverer en forventelig rutsjebanetur ind i en glemt verden, hvor de monstrøse skabninger endnu en gang på forunderlig og fascinerende vis vækkes til live…

Jurassic world 5

Der er gået tre år siden de seneste begivenheder fandt sted på Isla Nublar ud for Costa Rica’s kyst, og dinosaurerne på øen er blevet indkapslet af myndighederne således, at de ikke skaber unødvendig ravage eller panik rundt om på Jorden…  Der registreres dog vulkansk aktivitet på øen, som sætter alarmklokkerne i gang hos myndighederne, og man beslutter sig for, at sende et redningshold ud til øen for at hjælpe de store dyr i sikkerhed…  Naturligvis er der folk med i denne redningsaktion, som øjner muligheden for øjeblikkelig rigdom, og derfor udvikler tingene sig til en decideret kidnapning af dinosaurerne, hvor man vil sælge dem som samlerobjekter på verdensmarkedet…  Dette skal der selvfølgelig sættes en stopper for, og endnu en gang bringer det Owen og Claire ud i den ene halsbrækkende og livsfarlige situation efter den anden…

Jurassic world 3

“Jurassic World – Fallen Kingdom” er en fantastisk film…  Jeg var helt solgt til historien, og kan kun rose hele holdet bag filmen for at levere dette flotte resultat, som på alle måder kun kan tilfredsstille et spændingshungrende publikum…  Der er kræset for samtlige detaljer i filmen, som rent teknisk avancerer på alle områder – og levendegør de store dyr på en helt igennem overbevisende måde…  De medvirkende i filmen leverer alle som én både overbevisende og troværdige skuespilspræstationer – Og det er herligt igen at opleve Chris Pratt og Bryce Dallas Howard folde sig ud som de to filmhelte, der mere eller mindre ufrivilligt bliver kastet hovedkuls ud i et hæsblæsende eventyr, hvor ikke kun dinosaurernes overlevelse er på spil, men hele verdens fortsatte eksistens, som vi kender den, kan blive endevendt og kaste os ud i en helt ny æra…

Jurassic world 4

Mest af alt minder instruktør J.A. Bayona’s iscenesættelse om den, som vi kender det fra Steven Spielberg – Og han forstår sig fuldt ud på hvilke tangenter, der skal trykkes på, for at malke mest mulig spænding og intensitet ud af hver enkelt scene…  J.A. Bayona har tidligere gjort sig bemærket med film som “Børnehjemmet” fra 2007, “The impossible” fra 2012 og “Syv minutter over midnat” fra 2016 – Og med “Jurassic World – Fallen Kingdom” får han for alvor sat sit navn fast i Hollywood…  Instruktør-arbejdet er virkelig veludført, og jeg kan kun understrege, at det bedste resultat på film kommer frem, når man laver film med hjertet…  Dette har Steven Spielberg gjort hele sit liv, og man fornemmer tydeligt, at J.A. Bayona gør det samme…  “Jurassic World – Fallen Kingdom” er skabt med den helt rette sans for at lave film, og resultatet er flot og prangende – Og man er underholdt på allerbedste måde, hvor man helt ude på kanten af stolen holder vejret i spænding og fuldstændig glemmer tid og sted…

Jurassic world 2

Rent visuelt bliver man blæst omkuld af de mange flotte scener, som der er skabt i filmen – Og selve de visuelle effekter er helt igennem veludførte og byder på et teknisk avancement, som fuldt ud viser, at der er blevet arbejdet seriøst med filmen, og at man på ingen måde har villet skynde sig med at fuldende projektet…  Jeg havde håbet på, at mine forventninger til filmen kunne blive indfriet – Og det må jeg så sige, at det blev de til fulde…  Jeg nød turen – og kan kun videregive mine bedste anbefalinger i forhold til at kaste sig ud i dette fantastiske eventyr…

“Jurassic World – Fallen Kingdom” får 7 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

One Comment

Skriv et svar