“Rampage – Out of control”

Rampage 1

Der er mange, som har det anstrengt med Dwayne Johnson – men jeg hører dog ikke ligefrem til blandt dem…  Han er uden tvivl et ganske solidt og massivt muskelbundt, som passer rigtig godt ind i de roller, som han får tildelt – og han formår også at fylde disse roller ret godt ud, uden at han nødvendigvis behøver at spille med musklerne…  Han er den fødte action-stjerne, og han formår sågar at tilføje en vis portion sentimentalitet til de film, som han medvirker i, hvilket gør, at det følelsesmæssige bliver fremhævet i filmene – der som oftest klæder dem ret godt…  I “Rampage – Out of control” er ingen af delene nogen undtagelse…

Rampage 3

I en nær fremtid er der blevet udviklet et patogen, som får organismer til at vokse overdrevent meget og tilmed udvikle en voldsom aggressivitet…  Patogenet kommer tilfældigvis ud i naturen, hvor det bliver optaget af henholdsvis en gorilla, en ulv og en krokodille…  Disse skabninger udvikler sig til deciderede monstre, og skaber både frygt og panik blandt den amerikanske befolkning – og især da de begynder at gå til angreb på civilbefolkningen, hvor de skaber ravage og masseødelæggelser i deres kølvand…  En dyre-ekspert og en forsker tager kampen op og forsøger at få genskabt den kontrol, som lige nu slet ikke er indenfor synlig rækkevidde af, hvad der synes at være muligt…

Rampage 4

“Rampage” er en spændende og ganske underholdende film…  Den er baseret på en god historie, som serveres med en masse rigtig gode og overbevisende special-effekter, hvor det meste naturligvis står i ødelæggelsens tegn, som vi også kender det fra “Man of Steel” og “Transformers”-filmene…  “Rampage” kunne godt gå for at være en variant på filmene om Godzilla, hvor et monster er steget op fra havet for at skabe panik og ødelæggelse overalt, hvor det færdes…  “Rampage” klarer sig rigtig godt, og formår med en masse actionprægede scener tildelt en passende mængde humor at underholde i samtlige 107 minutter…  Der er fart på, og man keder sig ikke ét eneste øjeblik under filmen, men alligevel er jeg nødt til at lande filmen på en middelmådig karakter, da den halter en smule på troværdigheden – og så mangler den generelt bare noget dybde i forhold til, hvad man kan forvente af en film, der kravler over det mærke, som jeg kalder middelmådig…

Rampage 2

Dwayne Johnson leverer en ganske fin præstation i rollen som dyre-ekspert, og han får denne gang følge af Naomie Harris, der nok er mest kendt for sin rolle i nogle af “Pirates of the Caribbean”-filmene og for rollen som Miss Moneypenny i de nyere James Bond-film…  Desuden er det også værd at fremhæve Jeffrey Dean Morgan i rollen som agent, der er udsendt af regeringen for at skabe ro og orden i alt det kaos, som hersker…  Det er ikke fordi, at filmen er et kunstnerisk udfoldelses-portpouri af store skuespilskompetencer, men de tre nævnte medvirkende gør et ganske glimrende job i deres respektive roller…

Rampage 5

Jeg kunne egentlig godt lide filmen…  Den var tilpas ikke-udfordrende til en aften, hvor man bare skal koble fra og lade sig underholde…  Heldigvis baserer filmen sig på en historie, som er værd at følge med i (også selvom der er masser af meningsløse ødelæggelser i filmen) – og så er der pænt meget patina over den egentlige hovedrolle, som bæres af den computergenererede albino-gorilla, som både kan tegnsprog og som har en lettere form for bizar humor…  Med “Rampage” er der dømt bulder og brag – og så er det rent ud sagt bare en film, som underholder og leverer en god og spændende historie…

“Rampage – Out of control” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar