“Indian Fighter”

Indian

Kirk Douglas spiller hovedrollen, som den indianerelskende cowboy, der kommer hårdt på prøve, da han forelsker sig i en kvindelig indianer…  Her må han kæmpe for at opnå respekt og anerkendelse fra de øvrige indianere fra stammen, samtidig med at fjendtlige sioux-indianere er på krigsstien og planlægger at gå til angreb på et nærliggende fort…

Indian 1

Ovenstående er i hovedtræk det, som “Indian Fighter” handler om – og ret meget hoved og hale er der desværre ikke at finde i filmen…  Rent handlingsmæssigt er det en temmelig tynd omgang, som vi har med at gøre, hvilket er en kæmpe skuffelse, da (i hvert fald undertegnede) er vant til, at film, hvor Kirk Douglas er med, også er værd at se…  Dette er slet ikke tilfældet med “Indian Fighter”, hvor man stort set hele vejen gennem filmen keder sig bravt og tænker, hvornår mon der for alvor begynder at ske noget..?  Det sker dog slet ikke, og spændingsmomenterne udebliver…  Der er naturligvis dramatiske scener med i filmen, men de virker på en sær måde både tamme og ligegyldige, da man ikke rigtig ved, hvem det egentlig er, som man skal stå med…

Indian 2

Jeg har altid været fan af Kirk Douglas på film, hvor han især med rollen som Spartacus fik sit navn godt og solidt plantet oppe i mit hoved…  Her er “Indian Fighter” leverer han en brav skuespilspræstation, men han tangerer aldrig på noget tidspunkt et niveau, hvor man kan kalde det for overbevisende…  Rollen lægger måske heller ikke helt op til det, da også hans karakter fremstilles på en forholdsvis usympatisk måde, hvor især hans nedladende syn på kvinder ikke er specielt charmerende…  Det ligger selvfølgelig i rollen, men for mig er det ikke særlig helteagtigt at agere på den måde, som Johnny Hawks gør det i filmen…

Indian 4

Hele denne misære er instrueret af Andre de Toth, som desværre ikke formår at løfte filmen op på et niveau, som jeg vil kalde en seværdig klassiker…  Han mangler touch og nerve, samt raffinement i filmen, og har med andre ord en alt for traditionel tilgang til sit arbejde som filmskaber og instruktør…  Det bliver kedeligt og stiliseret, og lander på et middelmådigt niveau, som ingen filmelsker vil have den store glæde af at overvære…

“Indian Fighter” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar