“Dead again in Tombstone”

Dead again 4

Fortsættelsen til “Dead in Tombstone” fortsætter i samme spor som den første film, hvor der endnu en gang er lagt op til en forholdsvis tynd omgang, som rangerer i kategorien af såkaldte B-film…  Når man har set film nummer ét, så ved man godt, hvad der venter én – og derfor er der ikke helt den samme tilvænning, som der var i den første film, hvor man især skulle kunne affinde sig med, at der var indblandet overnaturlige elementer i selve filmen…  Man får ikke noget nyt med film nummer to, og derfor er oplevelsen heller ikke hverken mere opløftende eller overvældende, end tilfældet var med den første film…  Forskellen ligger mest i, at “Dead again…” er filmet i et mere lyst miljø, hvor “Dead…” var filmet i meget mørke og dystre omgivelser – og så er Danny Trejo’s figur knap så sammenbidt og bister, som tilfældet var i den forrige film…

Dead again 3

Den døde og genopståede Guerrero er efterhånden blevet en legende i det vilde vesten, og især i byen Tombstone, hvor han måtte underlægge sig sin skæbne…  Han vandrer rundt på Jordens overflade som en hævnende engel, og sørger for at rense ud blandt de banditter og lovløse, som forbryder sig mod omverdenen, og dette lægger endnu en gang hans vej forbi Tombstone, hvor en gruppe soldater fra den amerikanske delstatshær er ude efter et værdifuldt klenodie, som efter sigende kan bruges til at vække de døde til live…  Når det kommer i deres besiddelse, vil de naturligvis misbruge det til at skabe kaos og uorden i de kredse, hvor de færdes, og Guerrero ser det som sin opgave at standse dem…

Dead again 1

Det er endnu en gang instruktør Roel Reiné, der iscenesætter filmen om Guerrero, og endnu en gang gør han brug af skæve kameravinkler for at få filmen til at tage sig flot ud – og dette er i og for sig både interessant og viser også, at han har ambitioner som filmskaber…  Hans brug af hurtig klipning og et svimlende levende kamera er nedtonet her i film nummer to, og på en måde klæ’r det filmen rigtig godt, da dette i sig selv er med til, at man som publikum har lidt nemmere ved at følge med i det, der sker…  Især er det nedtonet i de mange actionscener, der præger filmen, hvor vanvittige skuddueller fylder skærmen…

Dead again 2

Danny Trejo indtager endnu en gang hovedrollen som den hævnende engel, der med et sammenbidt og bistert sind konfronterer og eliminerer de fjender, som står i vejen for ham…  Han leverer en ganske udmærket præstation, men har ikke de store udfordringer med at gøre sin rolle specielt nuanceret…  Han får dog følgeskab af Elysia Rotaru, der spiller rollen som hans datter, og hun får heldigvis masser af skærmtid, og fylder sin rolle rigtig godt ud…

Alt i alt er både “Dead in Tombstone” og “Dead again in Tombstone” ganske udmærkede film, hvis man leder efter fordummende underholdning til en stilfærdig aften hjemme i sofaen…  Filmene byder på bulder og brag, samt masser af hårdkogt action – og hvis man kan se bort fra de overnaturlige elementer, som er proppet ind i filmen, så får man en middelmådig filmoplevelse, hvor man ikke føler, at det har været helt spild af tid at se filmen…

“Dead again in Tombstone” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar