“A history of violence”

Violence 1

David Cronenbergs absolutte mesterværk er efter min mening uden tvivl “Fluen” fra 1986, hvor han på totalt overbevisende facon udviser stor sans for at formidle den gode historie med stor kunstnerisk indlevelse…  Han har gennem sin karriere som instruktør lavet en del film, (som bl.a. “Scanners”, “Videodrome” og “Nøgen frokost”), som har fået kult-status, og med “A history of violence er han tilbage med en mesterlig film, hvor han endnu en gang formidler en fantastisk historie, som både er gribende og fængslende…

Violence 2

I hovedrollen kan man opleve en virkelig velspillende Viggo Mortensen, der spiller en familie-far, som en tilfældig dag bliver udnævnt som lokal helt, da han redder en gruppe mennesker fra en livstruende situation, hvor hans lille populære café pludselig får besøg af et par ubehagelige typer, som kun har til formål at udøve formålsløs vold, uanset hvor de lander…  Problemerne slutter dog ikke, da han får denne helte-status, for det viser sig, at han har lagt sig ud med de forkerte mennesker, som har forbindelser til gangstermiljøet i Philadelphia – og pludselig er både hans eget og hans families liv i overhængende fare…

A HISTORY OF VIOLENCE, Maria Bello, 2005, (c) New Line

Der er masser af fede øjeblikke i filmen, og derfor er der også masser af virkelig positive ting at sige om filmen…  Rent handlingsmæssigt byder filmen på en spændende og actionpræget historie, hvor man som publikum bliver præsenteret for masser af nervepirrende momenter, og hvor man kommer til at opleve, at hverdagen for en helt almindelig familie pludselig er vendt til at være præget af, at den ene voldelige episode afløser den næste.

Violence 5

Instruktør David Cronenberg gør flittigt brug af dramatiske virkemidler, hvor han især leger med kamera, lyd og musik for at skabe en atmosfære, som understøtter den tragiske stemning i filmen…  Det er en ren fest for filmelskeren at opleve, at kameraet i visse scener bare får lov til at rulle uden at der bliver klippet – og hvor handlingen præges af skarpe dialoger mellem de medvirkende, og hvor lydsiden kombineres med interessante lyd-effekter og bombastiske kompositioner, som med stor behændighed er blevet skabt af den mesterlige Howard Shore…  I disse filmiske højdepunkter var jeg mere end imponeret, og det er virkelig fantastisk at opleve, at alle elementer smelter sammen til et sammensurium af noget, der må betegnes som det ypperste indenfor visuel kunst…

Violence 4

Ud over alle de nævnte positive elementer, er den i høj grad også værd at se på grund af den velspillende rollebesætning…  Især får Maria Bello virkelig vist, at hun har en enorm gennemslagskraft som skuespiller, hvor hun med stor overbevisning får markeret sig med en stærk rolle, som i hvert fald i mit hoved har fået indprentet sig som én, man gør klogt i at holde rigtig godt øje med i fremtidige roller…  Undervejs i filmen var jeg så grebet af historien, at jeg var tilbøjelig til at give den top-karakter, men i løbet af den sidste halve time begynder det at tage en drejning, som desværre lige får det generelle niveau til at falde…  “A history of violence” er dog stadig en fantastisk filmoplevelse, som jeg til enhver tid kan anbefale, at man får set…

“A history of violence” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar