“Hickok”

Hickok 2

Dette kunne godt gå hen og blive min korteste filmanmeldelse overhovedet – For der er vitterligt ikke specielt meget at sige om “Hickok”…  I hvert fald ikke noget videre positivt…

Luke Hemsworth, som er storebror til både Chris og Liam Hemsworth, spiller den legendariske sherif og revolvermand Wild Bill Hickok…  Han forsøger efter bedste evne at opretholde lov og orden i en lille søvnig amerikansk by, og indfører blandt andet et totalt våbenforbud, som naturligvis afføder en hel del uro og utilfredshed blandt nogle af byens mere opfarende indbyggere…  Samtidig må Bill forsøge at skjule sin affære med en ung kvinde, som har lovet sit hjerte væk til en aldrende herre, som dog ikke er helt så god ved hende, hvilket på ingen måde behager den nyudnævnte sherif…

Hickok 3

Luke Hemsworth er ikke nogen stor skuespiller, og han formår ikke at bringe noget særligt til sin karakter…  Det er der for så vidt ikke nogen af de medvirkende, der gør – bortset fra Cameron Richardson, der spiller den unge kvinde, som Hickok er forelsket i…  Hun leverer trods alt en præstation, som bringer noget dybde ind i hendes karakter, og spiller samtidig på et naturligt følelsesregister, hvor hendes ageren virker både gribende og rørende…

Selve filmen er ikke noget særligt, og må i bund og grund kaldes for en kedelig omgang…  Der er med andre ord tale om et skole-eksempel på, hvordan man i hvert fald ikke skal lave en western…  De er set meget flottere og mere prangende, end tilfældet er med lige netop “Hickok” – Og til trods for, at der er grobund for at gøre rede for en hel del historiske begivenheder i filmen, så har manuskriptforfatterne valgt udelukkende at koncentrere sig om en lille og forholdsvis ubetydelig episode i revolverheltens tilværelse, som måske endda ikke en gang er sandfærdig…

Hickok 1

Der er masser af stereotype hændelser og personer i filmen, hvor især obligatoriske skuddueller mellem de to sider af loven finder sted, men det meste af det, som man kommer til at opleve undervejs i filmen, forekommer decideret ligegyldigt og uden egentlig at komme til sin ret…  Med andre ord, så er “Hickok” ikke en film, som man bør spilde sin tid på – med mindre, at man er inkarneret tilhænger af western-genren og for alt i verden ikke må gå glip af en eneste film i netop denne kategori…  Jeg kedede mig (faktisk) temmelig bravt undervejs i filmen, hvor kun scenerne med Cameron Richardson og scenen med udnævnelsen af en vicesherif kom til at fremstå som nogle ganske udmærkede højdepunkter, da rulleteksterne først begyndte at køre hen over skærmen…

Hickok 5

Normalt er underlægningsmusikken i en god og gedigen western også både flot og prangende, men i “Hickok” er også dette en virkelig flad oplevelse…  Tja, man kan jo ikke være lige heldig hver gang, men jeg havde bestemt forventet meget mere af netop denne film end det, som jeg fik serveret…  Western-genren hører ellers helt klart til blandt mine foretrukne genrer indenfor film, men lige netop “Hickok” burde jeg nok være gået udenom, men for at yde filmen retfærdighed skraber den dog alligevel ikke helt bunden…  Der tildeles point for selve produktionsdesignet og for kostumerne – For dette er da heldigvis nogle betydningsfulde elementer, hvor der er blevet kræset lidt ved detaljerne…

“Hickok” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar