“Three Billboards outside Ebbing, Missouri”

Three 6

Martin McDonaugh har med “Three Billboards outside Ebbing, Missouri” skabt en anderledes og samtidig meget vedkommende film, som går ind og piller ved de dybeste lag i det menneskelige sind og rører samtidig ved nogle (i visse kredse) ret så tabubelagte følelser, hvor man som menneske uden tvivl kan krakelere og synke helt ned i sølet, hvis ikke man får bearbejdet de traumatiserede hændelser, som kan føre til menneskeligt forfald…  Her rammer filmen for alvor noget meget væsentligt – og som publikum får man en rå og uforsødet historie serveret, som gør ondt helt ind i sjælen, men som samtidig heldigvis også er tilført en vis form for humor, som gør, at det hele er til at holde ud at være vidner til…

Three 1

I den lille søvnige by Ebbing opsøger en kvinde et reklamebureau, hvor hun får udfærdiget tre skilte, som skal proklamere, at en forfærdelig forbrydelse kræver, at retfærdigheden skal ske fyldest, ved at man finder den skyldige og tildeler ham den passende straf…  Hendes datter blev for under et år siden voldtaget og slået ihjel, og politiet har slet ingen spor i sagen, der kan føre til en opklaring af denne usmagelige ugerning…  Moderen til den myrdede, (der i øvrigt spilles fortrinligt af Frances McDormand, som også vandt en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i filmen), er bitter, vred og hævngerrig – og ved med sig selv, at hun ikke får ro i sjælen, før gerningsmanden er fundet, og derfor bliver det en mærkesag for hende, at presse politiet og de øvrige myndigheder til at arbejde på højtryk, så der igen kan komme ro på i hendes tilværelse…

Three 2

“Three Billboards outside Ebbing, Missouri” – (i sig selv en fantastisk film-titel) – er en stærk film, som helt sikkert vil gøre indtryk på publikum…  Det er ikke en film, hvor jeg følte, at jeg kom helt op at ringe, men den er bestemt værd at se – og helt sikkert på mange måder en vedkommende og yderst vigtig film…  Alene temaet omkring voldtægten er indiskutabelt evigt aktuelt, da en sådan handling altid må anses som frastødende…  Derudover er der temaet omkring, hvordan moderen kommer videre med sit liv – og her viser filmen i sandhed, at visse gerninger er utilgivelige og yderst nedbrydende for en pårørende til et offer af en så voldsom karakter…  For Mildred, (som moderen hedder), kan virkelig ikke komme sig over denne grusomme handling…  Hun kan ikke bare lægge den bag sig og komme videre med sit liv…  Hun er nødt til at finde fred og frelse i sjælen – og dette er kun til at opnå, hvis hun får sin eftertragtede hævn, og hvor retfærdigheden sker fyldest…

Three 4

Filmen vinder med ovennævnte rigtig mange point på karakterudviklingen i historien…  Og det ikke kun for filmens hovedperson – Mildred – men så sandelig også i kraft af den yderst farverige pallette af figurer, som optræder i filmen…  Allesammen har de en interessant historie at bære rundt på, som afsløres lidt efter lidt, efterhånden som filmen skrider frem – og allesammen bærer de rundt på skeletter, som viser sig at være rigtig svære byrder…  Og de medvirkende skuespillere i filmen leverer virkelig fine skuespilspræstationer, hvor jeg i særdeleshed bliver nødt til at fremhæve Woody Harrelson, der spiller rollen som den lokale sherif – For han leverer måske nok sit livs bedste rolle, og i hvert fald helt klart den bedste i rigtig mange år…

Three 5

Jeg bliver nødt til at holde kortene lidt tæt til kroppen for ikke at afsløre for meget af historien og handlingen i filmen, men lad det i hvert fald være sagt med overbevisende konstatering, at “Three Billboards outside Ebbing, Missouri” er en rigtig god film, som både overrasker og bevæger én, samtidig med, at man er godt underholdt og bliver beriget med en masse tankevækkende etiske dilemmaer, som utvivlsomt kommer til at rumstere rundt oppe i hovedet på én i lang tid efter, at filmen er slut…  Filmen viser en kompleksitet i livet, som kommer til syne på en dramatisk og nærmest filosofisk facon – og man er ikke i tvivl om, at det tungsind, som både sorg, skyldfølelse og fortrydelse af ens handlinger kan medføre, er en del af livet, som vi mennesker er nødt til at lære at kunne navigere i…  Og for at kunne dette, så er man dermed nødt til også at leve i troen på og håbet om, at man kommer godt ud på den anden side…

“Three Billboards outside Ebbing, Missouri” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar