“Percy Jackson og Uhyrernes Hav”

PercyJ 4

Jeg har været en lille smule tilbageholdende i forhold til, at skulle kaste mig over fortsættelsen til den første Percy Jackson-film – Alene af den grund, at “Percy Jackson og Lyntyven” ikke levede helt op til mine forventninger, selvom den dog leverede en vis form for gedigen underholdning…  Nu fik jeg mig så endelig taget sammen til at se film nummer to i serien – og jeg blev bestemt ikke skuffet…  “Percy Jackson og Uhyrernes Hav” lever i den grad op til forventningerne – og mere til…

Der er gået en rum tid siden Percy Jackson reddede Olympen fra undergang ved at bringe Zeus’ lyn tilbage, men når man er en halvgud, så er det aldrig til at vide, hvor længe freden og roen varer…  Denne gang må Percy Jackson og hans lille følge ud på en farefuld færd, hvor de skal finde det gyldne skind, så Percy’s ondskabsfulde bror ikke får fingrene i det og dermed vækker Kronos til live, som vil kunne ødelægge Olympen for stedse…  På deres eventyr må de konfrontere og bekæmpe flere dødbringende monstre – og det bliver på ingen måde en let mission at få fuldført…

PercyJ 3

Med film nummer to i serien har karaktererne heldigvis fundet deres fodfæste, og en nærmere præsentation er fuldstændig overflødig…  Derfor er der heller ingen tøven – hverken fra manuskriptforfatterne eller instruktøren – i forhold til at få sat handlingen i gang, og vi får serveret en tempofyldt og yderst spændende fortælling om ægte heltemod, hvor moralske beslutninger også skal træffes undervejs…

Igen leverer de medvirkende ganske fortrinlige skuespilspræstationer – og i “Percy Jackson og Uhyrernes Hav” virker de virkelig til at hvile meget mere i sig selv i deres respektive roller…  Især Logan Lerman i hovedrollen som Percy Jackson har formået at give sin karakter meget mere tyngde og overbevisning, hvilket er et kæmpe plus for filmen…

PercyJ 2

Handlingen er som nævnt både spændende og tempofyldt, og hele vejen igennem er der masser af action og drama, som, kombineret med mystikken omkring den græske mytologi, sørger for at underholdningen holdes på et højt niveau hele filmen igennem…  Det hele er pakket ind i en herlig historie, som man både bliver fanget af og draget imod – og hele herligheden serveres med en masse kvalitative visuelle effekter, som på overbevisende facon giver filmen det sidste touch og fuldender en yderst seværdig film…

Instruktionen er overtaget af Thor Freudenthal, som på alle måder har taget opgaven på sig, og som virkelig udviser flair for det kunstneriske visuelle medie…  Han har gennem sin karriere mest lavet kortfilm og instrueret enkelte afsnit i forskellige tv-serier, så det er noget af et kvantespring for ham lige pludselig at skulle kaste sig over en film af denne kaliber…  Og heldigvis fejler han ikke – men leverer en fantastisk flot film, som tilmed overgår den første i serien…

PercyJ 1

Jeg havde armene oppe over hovedet, efter at have set “Percy Jackson og Uhyrernes Hav” – og var virkelig godt underholdt hele vejen igennem filmen…  Snyd ikke dig selv for denne film – som også vil være rigtig god som familieunderholdning en lørdag aften hjemme i sofaen…

“Percy Jackson og Uhyrernes Hav” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar