“Cement i armen”

Go for it

Som barn elskede jeg at lade mig underholde af det umage film-makkerpar Bud Spencer og Terence Hill, hvis film er kendetegnet ved, at blande action med komedie, hvor der i høj grad også bliver delt øretæver ud, som bliver fremstillet på den måde, som man kalder for slapstick-humor…  De to film-helte har lagt et hav af film bag sig gennem en livslang karriere, og begge har de også lavet forskellige solo-projekter – og de har erhvervet sig en større skare af trofaste fans, som stadig følger deres udskejelser på film…  Jeg ved ikke helt, om jeg selv kan betegne mig som hørende til blandt denne skare af fans, men jeg har i den senere tid genset en del af de mange film, som Bud Spencer og Terence Hill medvirker i, og selvom oplevelsen langt fra er helt den samme, som den jeg havde som barn, så har gensynet alligevel en vis affektionsværdi for mig – og jeg har nydt at lade mig underholde af memorable underholdningsmomenter, hvor de to herrer skejer ud…  Opskriften i filmene er stort set den samme hver gang, hvor de to kumpaner får rodet sig ud i temmelig spegede situationer, som de naturligvis får problemer med at få rodet sig ud af igen – og desuden er de to skuespilleres karaktertræk også altid ens i filmene, hvor den store og volumiøse Bud Spencer er den gnavne type, mens den atletiske Terence Hill er den mere dumdristige type…  Og lige præcis dette samspil mellem de to meget forskellige karakter-fremstillinger er én af de væsentligste grunde til at se deres film – Sådan er det i hvert fald for mig, for selve handlingsforløbene er både tynde og ude på et overdrev, der tangerer til det platte…

Go for it 2

“Cement i armen” går for at være den sidste af film-makkerparrets gode film, og jeg var også ret underholdt af filmen, som starter med en morsom præsentation af de to hovedroller, hvor deres veje (som altid) krydses tilfældigt, og hvor de får rodet sig ud i en ret så prekær situation…  Der er masser af grinagtige situationer i filmen, hvor lattermusklerne får lov til at få sig rørt – og så er der en hel del slagsmåls-scener, hvor der er gjort godt brug af falden-på-halen-komik…

Go for it 1

I filmen spiller de to dagdrivere, som tilfældigvis kommer til at blive forvekslet med to hemmelige agenter for den amerikanske regering, og pludselig er de involveret i en sag, hvor penge, korruption, og skruppelløse forbrydere er hovedingredienserne – og både Bud Spencer og Terence Hill nyder på hver deres måde at være en del af det, selvom de også hver især ønsker at komme helskindet ud af den klemme, som de pludselig er blevet en del af…

Go for it 4

Jeg følger Bud Spencer og Terence Hill på Facebook, og på dette medie kommer der ofte et opslag, som går på, at Bud Spencer (som jo i dag er gået bort) også havde fortjent en Oscar…  Dette har jeg aldrig valgt at “like”, men der er ingen tvivl om, at han har haft kæmpe betydning for filmelskere over hele verden – og efter min mening ville han have fortjent en statuette for en lang og glorværdig karriere indenfor den visuelle udtryksform…  Jeg elsker at genopleve de nostalgiske øjeblikke, hvor Bud Spencer og Terence Hill udfolder sig på film, og selv om resultatet af deres filmiske formåen ikke hører til den ypperste klasse af nobel skuespils-kunst, så har deres film en helt særlig plads i mit lille film-hjerte…  Og “Cement i armen” hører, som deres talrige fans udtaler sig, helt sikkert til blandt én af deres bedste film…

“Cement i armen” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar