“Megan Leavey”

Megan Leavey 1

“Megan Leavey” er et spændende biografisk krigsdrama, som foregår under Irak-krigen i starten af årtusindeskiftet…  Megan føler ikke rigtig, at hun kan finde sig til rette med et normalt job og kan slet ikke honorere de krav, der stilles til hende i forhold til at arbejde med mennesker…  Hun lukker sig i en periode inde i sig selv, men vågner så pludselig op en dag og beslutter sig for at melde sig til den amerikanske hær…  Hun gennemgår hård træning og ender med at blive hundefører for en bombehund, og sammen bliver de sendt til krigen i Irak for at hjælpe de udsendte soldater med at lokalisere sprængstoffer på deres rekognoseringer…

Kate Mara spiller rollen som den unge, ambitiøse og viljestærke Megan ganske overbevisende – og jeg er helt sikker på, at den rigtige Megan Leavey ser med stolthed på den præstation, som Kate leverer…  Det har helt sikkert været en både krævende og svær opgave at leve sig så ind i rollen på denne dybdegående måde, som Kate Mara har gjort det – og her kunne man måske henledes til at tro, at skuespillerinden i virkeligheden ligner Megan på ret så mange områder…

Megan Leavey 3

Filmen byder på rigtig mange spændingsmomenter og har tillige masser af dramatiske højdepunkter, og man er rigtig godt underholdt hele vejen gennem filmen, hvor en både fængslende og gribende historie folder sig ud for øjnene af én…  Handlingen er ligesom tredelt, hvor man i starten følger Megan under sin træning og uddannelse, hvorefter man oplever de dramatiske begivenheder i Irak, for til sidst at følge Megan, da hun igen kommer hjem til USA…  Jeg følte mig på mange måder draget af filmen, og instruktør Gabriela Cowperthwaite har med filmen gjort et hæderligt stykke arbejde med sin første spillefilm, efter udelukkende at have arbejdet med dokumentarfilm…  Man mærker dog også, at hun ikke helt formår at løfte filmen op på et niveau, hvor den med rette kan kaldes for en kunstnerisk flot film…  Den er derimod holdt på et mere traditionelt niveau, men er som nævnt bestemt stadig en fængslende filmoplevelse…

Megan Leavey 2

“Megan Leavey” er rørende, gribende, dramatisk, spændende og til tider også hjerteskærende – Men frem for alt er det et stykke vigtigt historie, som bliver fortalt, som viser, hvor uundværlige hundeførernes opgave er i forhold til at redde liv og lemmer for de udsendte soldater, som skal forsøge at genetablere eller opretholde freden i de krigsramte områder rundt om i verden…  Megan Leavey opnåede heltestatus for sin indsats i krigen – og hun viste med sit mod og sin værdimæssige overbevisning, at man kan komme langt, hvis man har troen og hjertet på det rette sted…

“Megan Leavey” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar