“The Commuter”

commuter 1

“The Commuter” er en “Die Hard”-klon, og det virkelig én af de bedre af slagsen…

Vi kender alle opskriften, hvor en familie-far pludselig befinder sig i en voldsom knibe, som der ikke synes nogen vej ud af, og hvor han helt alene må klare sig ud af en nærmest umulig situation til trods for, at hans odds for at overleve stort set er ikke-eksisterende…  Sådan er opskriften også på “The Commuter”, som har en yderst veloplagt og velspillende Liam Neeson i hovedrollen, hvor han stort set også kopierer sin ageren fra andre lignende film, som han har medvirket i, blandt andet “Taken”-trilogien og “Non-Stop”…  Men selv om opskriften er velkendt, så er “The Commuter” absolut helt i særklasse, og skiller sig også ud på nogle områder…  For det første foregår hele handlingen ombord på et tog, for det andet er hovedpersonens fjender uden for synsvidde, og for det tredje er filmen både teknisk set og fortællerteknisk set ret så imponerende sat op…

Commuter 2

Commuter betyder pendler, og det er lige præcis det, som Liam Neeson er i filmen…  Han har gennem 10 år pendlet frem og tilbage mellem sit hjem og sit arbejde, og kender derfor rigtig mange af togets andre faste passagerer og også selve togets rutiner…  Men lige præcis denne skæbnessvangre dag sker der noget helt og aldeles uventet, da han bliver antastet af en anden passager og får et meget fristende tilbud, som det er rigtig svært at sige nej tak til…  Han hvirvles dog hurtigt ind i et dilemma, hvor han skal foretage en række hurtige valg og beslutninger, som allesammen har konsekvenser for både de ombordværende rejsende og for en del mennesker ude i byen…  Spørgsmålet er hele tiden, om han skal følge fornuften eller om han skal lade sig overtale af fristelsen – og ligegyldigt hvad han vælger, så vil udfaldet have en negativ indvirkning på en eller flere helt uskyldige mennesker…

Commuter 3

“The Commuter” er en suverænt fed film, som holder et åndeløst højt spændingsniveau hele filmen igennem, og som i hvert fald fik mig helt ud på kanten af sædet…  Der er masser af actionfyldte højdepunkter undervejs i filmen, og Liam Neeson er yderst velvalgt til rollen som den stakkels mand, som kommer til at bære så mange andre menneskers skæbne i sine hænder…  Instruktør Jaume Collet Serra har et superb håndelag for det visuelle og hans tekniske formåen i forhold til at få de rette virkemidler frem, således at historien kommer til at fremstå levende og dynamisk er helt sublim…  Han viste det senest med den fængslende film “The Shallows”, hvor spændingen kryber helt ind i marven på publikum, og han formår i den grad at gentage dette med “The Commuter”, der i øvrigt er hans fjerde film, hvor Liam Neeson har hovedrollen…

commuter 4

Jeg kan kun anbefale, at man kaster sig over “The Commuter” – og tør nærmest også godt lægge hovedet på blokken for, at man ikke kommer til at føle sig snydt for en rigtig god filmoplevelse…

“The Commuter” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar