“The Legend of Tarzan”

Tarzan 2
Jeg har altid været enormt fascineret af den dristige beskytter af freden i junglen, og som barn slugte jeg den tegnede udgave af helten fuldstændig råt, samtidig med at jeg dyrkede de gamle sort/hvide film om Tarzan med Johnny Weissmüller i hovedrollen…  Tarzan var min helt, og jeg kunne ikke få nok af ham…  I dag er fascinationen knap så stor, men alligevel er der for mit vedkommende noget dragende over denne figur, som Edgar Rice Burroughs skabte tilbage i starten af 1900-tallet – Og det er helt sikkert, at jeg ikke har haft lyst til at gå udenom den helt nye film-udgave fra 2016…
Tarzan 5
Tarzan lever nu et tilbagetrukket liv i England, hvor alle hans tillærte evner fra junglen er lagt på hylden…  Dog må han igen rejse tilbage til sit barndomshjem i Afrika, da den belgiske konge har udsendt soldater, som skal erobre og overtage store dele af de indfødtes land…  Han står nu pludselig overfor en skrupelløs hærfører, som ikke skyr nogen midler i forhold til at opnå sit mål, og da Tarzan kommer ham i vejen, er der lagt op til en kamp, som kun én af parterne kommer til at vinde…
Tarzan 1
“The Legend of Tarzan” er instrueret af David Yates, som gør et meget fint arbejde i at være tro mod ophavsmaterialet…  Hans instruktion er stilsikker og han formår at gøre hele filmen til en fornøjelig visuel oplevelse uden at gøre brug af stort anlagte effekter…  Der er dynamik i de enkelte scener og en afmålt afvejelse af kameraet som medspiller til at gøre filmen både levende og interessant…
Alexander Skarsgård spiller rollen som Tarzan meget yndefuldt og formår at leve sig rigtig godt ind i karakteren…  Hans fysik er imponerende og generelt vil jeg mene, at han er et virkelig godt valg til rollen…  Jane spilles af Margot Robbie, og hun er ligeledes meget velvalgt til rollen, ligesom Samuel L. Jackson og Christopher Waltz bestemt heller ikke skuffer…
Tarzan 4
En af de rigtig gode ting ved filmen er, at man i flashbacks får rullet historien om Tarzans opvækst blandt aberne ud, og på den måde får man også et stærkt billede af, hvor betydningsfuld den kamp, som han skal kæmpe for både folket og dyrene i junglen, er…  Og så er det helt fantastisk at opleve, hvordan netop denne version af historien om Tarzan har masser af paralleller til Disney’s storslåede animerede udgave fra 1999…
Der er gjort rigtig meget brug af optiske effekter for at gøre junglen og dyrene i junglen troværdige – og det er efter min mening lykkedes rigtig godt…  Især er de store gorillaer virkelig imponerende skabt, så de fremstår både naturtro og skræmmende…
Tarzan 3
Tarzan er i filmen ikke helt så fysisk stærk, som han i andre tilfælde er blevet fremstillet på – Og denne sårbarhed klæ’r på forunderlig vis også karakteren, og er med til at også netop junglehelten bliver mere troværdig…
Der er mange virkelig gode scener i filmen, og historien er også både meget spændende og fængslende…  Man ved hvordan det hele ender, men man er heldigvis rigtig godt underholdt hele vejen, og når filmen slutter sidder man med en følelse, hvor en fortsættelse ville være kærkommen…
“The Legend of Tarzan” får 5 ud af 7 stjerner.
starstarstarstarstar
Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar