“Sin City”

Sin city 1

“Sin City” er en stilfuld filmatisering af Frank Millers tegnede udgave af historien om en by fuld af vold, korruption, misbrug og kriminalitet – og det er helt klart også for sit overdådige produktionsdesign, at filmen er seværdig og interessant…

Sin city 3

Handlingsmæssigt er filmen en smule rodet, og man har som publikum en del problemer med at følge med i hvorfor de forskellige karakterer agerer og handler, som de gør…  Det er dog en herlig rollebesætning til at give figurerne i filmen det særpræg, som de hver især har – og der er ingen tvivl om, at denne stjernebesætning har nydt det til fulde at udleve deres karakterers liv i tegneserie-universet, hvor langt flere ting er mulige, end i den virkelige verden…  Jeg kan nævne både Bruce Willis, Clive Owen, Elijah Wood, Mickey Rourke, Benicio Del Toro, Michael Madsen, Jessica Alba og ikke mindst Carla Gugino som de gennemgående og mest interessante personer i filmen…

sin city2

I “Sin City” bliver der skudt og delt slag ud til højre og venstre, og man er mere end blot almindelig heldig, hvis man ikke vil ende som et uskyldigt offer i en sagesløs krig mellem korrupte betjente og skrupelløse kriminelle… Special-effekterne er fantastiske og filmen fungerer rigtig fint i sort/hvide billeder, hvor enkelte farver i enkelte scener er stærkt fremhævede – Det er stilistisk og rent kunstnerisk noget af et sats, men det fungerer rigtig godt, og giver filmen sit helt eget særprægede look, som helt sikkert også matcher det tegnede univers…  Robert Rodrigez og Frank Miller har stået for iscenesættelsen og resultatet er udpræget interessant, men  falder helt sikkert ikke i alles smag…

“Sin City” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar