“Colossal”

colossaal 5

“Colossal” er en temmelig meget anderledes kærlighedshistorie, end de sukkersøde af slagsen, som ofte er blevet spyttet ud på markedet…  Der er en noget mere seriøs og alvorlig tone over denne film, som man normalt ikke ser i denne genre, og desuden er der blandet et overnaturligt fantastisk element ind i historien, som naturligvis fremstår som et metafor for hovedpersonens indre kamp mod sine følelser…  Det er ganske glimrende udtænkt – og til trods for, at jeg rigtig godt kan lide temaet, så er filmen i sidste ende ikke en af den slags, som brænder fuldstændig igennem hos mig – Men den er helt bestemt en sød film…

colosaal 3

Anne Hathaway spiller en ung kvinde, som i bogstaveligste forstand bliver smidt ud af sin kæreste…  Hun rejser tilbage til sin barndomsby, hvor hun også har gået i skole, og der går ikke lang tid, før hun støder på en af sine tidligere klassekammerater…  Det viser sig, at denne klassekammerat allerede dengang var temmelig meget forelsket i Gloria, som den unge kvinde hedder, og nu fortsætter han såmænd sit romantiske eventyr, hvor han slap…  Hun gengælder hans kærlighed, men bliver samtidig voldsomt splittet, da hendes følelser pludselig løber af med hende…  Hendes tanker kredser pludselig rundt og det skaber kaos oppe i hendes hoved – og med ét dukker der et monster op i Sydkorea, der skaber ødelæggelser overalt i byen – og Gloria opdager straks, at hun kontrollerer monsteret…  Et monster, som bor i hendes tanker og som hun skal kæmpe en indædt kamp med for at overbevise sig selv om, at hendes kærlighed tilhører den rette mand…

colossal 4

Dybest set er handlingsforløbet i “Colossal” ganske fornuftigt tænkt, og på nogle måder også ret genialt…  Alligevel formår instruktør Nacho Vigalondo ikke helt at formidle historien, så den fremstår fuldstændig knivskarp i forhold til budskab, tema og centralt omdrejningspunkt…  Sekvenserne med monsteret er rigtig godt tænkt, men det fungerer bare ikke helt så godt, som det er tænkt…  Det er for det første ret amatøragtigt lavet – og det i sig selv er en kæmpe skuffelse, fordi det kunne have været blevet lavet langt bedre og flottere, end hvad resultatet viser her…

colosaal 2

Anne Hathaway redder helt klart filmen med sin charmerende og blændende skuespilspræstation…  Hathaway er heldigvis så alsidig og så dedikeret til skuespilsfaget, at hun kan forvandle selv det dårligste manuskript til noget, der er værd at se…  Og nu er det ikke fordi, at “Colossal” er baseret på et dårligt manuskript, men alligevel redder Anne Hathaway filmen fra at gå fuldstændig ned på et komplet latterligt og plat niveau med sin fantastiske måde at fortolke sin karakter på…  Og så får hun kompetent følgeskab af Jason Sudeikis, som er fuldstændig fortrinlig i rollen som den barndomsven, der har forelsket sig i Gloria…  Sudeikis er heldigvis også i besiddelse af en vis portion charme, som i “Colossal” også er med til at gøre hans karakter både troværdig og tiltalende…

Generelt underholder “Colossal” på et jævnt niveau, og man keder sig faktisk ikke et eneste øjeblik…  Alligevel slår filmen desværre ikke helt igennem, og ender på et middelmådigt niveau…

“Colossal” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar