“Security”

Security 2

Endelig en action-film, som er både god og spændende – og dybere end hvad man ellers nogen gange bliver præsenteret for i de film, der bliver spyttet ud på markedet…  Jeg var ellers temmelig meget nervøs for, at filmen skulle gå hen og blive en skuffelse – Netop fordi man i mange år ikke rigtig har oplevet Antonio Banderas i så fremtrædende en rolle, som den han har i “Security”, og derfor kunne man nemt forledes til at tænke, at han lige skal have høstet de sidste indbringende dollars i sin karriere, inden den går på hæld (og ikke mindst fordi han samme år, som “Security” udkommer faktisk medvirker i tre andre film også)…

Security 5

I “Security” spiller Antonio Banderas en forhenværende kaptajn i den amerikanske hær, som desperat søger et job… Han får tildelt et job som sikkerhedsvagt i et storcenter, og allerede på hans første vagt oplever han, at hans færdigheder som uddannet i hæren kommer ham til gode, da en ung pige banker på indgangsdøren til storcenteret…  Hun har et desperat blik i øjnene og er nærmest i panik…  Han lukker hende derfor ind, og straks efter erfarer han, at hun er på flugt fra en kriminel bande, som hun skal vidne i retten om, som det altafgørende hovedvidne i sagen…  De ønsker hende derfor bortskaffet, og udstyret med moderne tekniske våben angriber de storcenteret…  En mindre krig bryder ud i lys lue, og kun én mand kan forhindre pigen i at miste livet – nemlig den nyligt ansatte sikkerhedsvagt…

Security 6

“Security” er en af de federe action-film, og den leverer varen i kraft af et spændingsmættet og nervepirrende handlingsforløb, som tager et jerngreb i sit publikum, og slipper først sit tag, når den sidste af banditterne er elimineret – (For så meget kan trods alt blive afsløret)…  Mest af alt ligner filmen en kopi af “Die Hard”-filmen fra 1988, men hvor var det efter min mening også bare tiltrængt at få et brag, som kunne få én lidt ud på kanten af stolen…  Ikke fordi “Security” rent kvalitetsmæssigt lever fuldt ud op til det niveau, som sættes med “Die Hard”, men den leverer i hvert fald 100% underholdning hele vejen igennem, og holder et stabilt spændingsniveau, som også stiger hele vejen gennem filmen, for til sidst at kulminere i et veltilrettelagt klimaks…

Filmen er måske nok forudsigelig det meste af vejen, men den byder i en fantastisk overvældende grad på det, som man forventer – nemlig action og spænding – Og det får man i høj grad masser af…

Security 4

Antonio Banderas leverer en formidabel skuespilspræstation som den tidligere kaptajn i den amerikanske hær, og han tildeler rollen en troværdighed, som er til at tage og føle på…  Der er bestemt ingen slinger i valsen, når han folder sig ud på skærmen, og både hans fysik og hans evner indenfor nærkamp er blevet trænet til, at han kan påtage sig rollen og også give den den nødvendige pondus…  Efter min overbevisning er det et stort comeback for den mandlige stjerne, og det bliver spændende at følge udviklingen i tildelingen af roller til den spansk-fødte skuespiller…

At han så også får følgeskab af den altid garvede Ben Kingsley er kun et stort plus for filmen…  Kingsley spiller skurkerollen med den rette ondsindede nerve, der gør, at han fremtræder skræmmende og angstfremkaldende alene ved hans blotte tilstedeværelse i filmen…

Security 3

Alain Desrochers har instrueret filmen på en frisk og energisk facon, hvor han især har insisteret på at formidle den gode og spændende historie, frem for at dvæle ved detaljerne omkring det tekniske…  Helt sikkert et bevidst valg, som i hvert fad under alle omstændigheder klæder filmen flot…

“Security” er et af årets bedste bud på en spændende action-film, og er man derfor tilhænger af genren, bør man klart nok ikke gå udenom denne film…  Det er kræs for øjnene og man bliver samtidig opstemt af et adrenalin-kick, som får blodet til at rulle i ens årer…  Hermed er min anbefaling om at kaste sig over filmen givet videre…

“Security” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar