“The uninvited”

unin 1

“The uninvited” fra 2009 er en genindspilning af en koreansk gyser med titlen “A tale of two sisters” fra 2003…
En ung pige (Anna) mister sin mor under en brand, og efter mange år med traumer om ulykken, hvor psykologer har hjulpet hende med at komme igennem sorgfasen, vender hun hjem til si far og sin søster… Hendes far har i mellemtiden fundet en ny ung kone, som de to søstre bestemt ikke bryder sig om, og denne følelse er også gengældt fra deres nye “mor”… Situationen forværres for alle parter, da gamle familiehemmeligheder begynder at blive gravet frem fra gemmerne – og til sidst bryder helvede løs…

unin 3
“The uninvited” kan ikke decideret kaldes en gyser, men den har elementer fra genren implementeret i handlingen og indeholder også en del chok-effekter, som får en til at hoppe i sofaen… Derimod kan filmen nærmere kaldes for en psykologisk thriller, der tåler sammenligning med “Hånden på vuggen” og “Enlig pige søger…” begge fra 1992… Det er en god historie, der fortælles og der er en del overraskelser til publikum, imens filmen ruller hen over skærmen… Det bliver dog aldrig til et decideret sus at overvære filmen, men den hører helt bestemt heller ikke til blandt de dårligste film i thriller-genren, hvor det psykologiske element er blandet ind…

unin 4
Skuespillerne i filmen er forholdsvis unge og ukendte – (bortset fra David Strathairn) – og de leverer alle som én en ganske hæderlig præstation, som på sin vis er ganske overbevisende for sin genre… Der bygges som nævnt gode spændingsmomenter op, og selve handlingen er uforudsigelig og ganske underholdende…

unin 2
Hvis man er til film, hvor den menneskelige psykologi spiller en væsentlig rolle i selve fortællingen, så er der ingen tvivl om, at “The uninvited” er et godt bud på en god lørdags-film – mens andre mere gængse filminteresserede vil opleve en vis underholdningsværdi i filmen uden at blive blæst bagover…
“The uninvited” får 4 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar