“Syv minutter over midnat”

Syv 2

“Syv minutter over midnat” – eller “A Monster Calls”, som den hedder på originalsproget – er en fantastisk fortælling om én af de sværeste ting her i livet, nemlig det at miste nogen og lære at leve med sorgen…  Filmen går utrolig tæt på temaet døden, og viser med en helt unik form for symbolik hvordan den unge hovedperson hver eneste dag må kæmpe med sig selv og sine følelser…

Syv 4

Conor er en dreng, som er på vej til at blive voksen…  Hans mor er syg af kræft, og udsigterne til hun bliver helbredt er ganske små – Faktisk ikke-eksisterende…  Conor kæmper en kamp for at overleve i sin mors kamp mod det favntag som døden har taget med hende, og følelserne løber af med ham, hvor han slet ikke kan få tøjlet dem…  Pludselig får han dog besøg af et monster, som vil hjælpe ham med at komme overens med hans svære følelser, hvor både indelukkethed, angst, skyld og frustreret vrede kommer til udtryk…  Monsteret har tre historier, som han vil fortælle Conor, og den fjerde historie skal Conor selv fortælle…  Det bliver en rørende rejse for den unge Conor, der langsomt bliver klædt på til at kunne se de barske realiteter i øjnene…

Syv 3

Lewis MacDougall spiller rollen som den unge Conor, og hvilket fund til rollen…  Han leverer en helt igennem fantastisk præstation – En både kraftfuld og rørende præstation, som bestemt ikke alle kan gøre ham efter…  Og den unge Lewis har fået følgeskab af Sigourney Weaver og Felicity Jones, som begge også kan opleves i rørende roller, hvor de begge udlever følelser, som bestemt ikke er nemme at fremmane på kommando…

Generelt behandler “Syv minutter over midnat” et barsk og ret så tragisk tema, og det er derfor ikke bare en film, som man ser og lader sig underholde af…  Den kræver, at man bearbejder den – at man taler om den, og at man i hvert fald får den landet på en måde, så man ikke efterfølgende skal gemme de store følelser væk, som den unægteligt fremkalder…  Samtidig gør filmskaberen J.A. Bayona hele filmen levende på en helt igennem fantastisk måde, og hele vejen gennem filmen er symbolikken omkring tro, håb og kærlighed så fremtrædende, at det næsten gør helt ondt…  Man bombarderes af et sandt orgie af sanseindtryk, og det er rigtig svært bare sådan uden videre at ryste filmens stærke billeder af sig…

Syv 5

Filmen er baseret på bogen “Monster”, som er skrevet af Patrick Ness – og jeg er helt sikkert nødsaget til at få læst denne…  Det er uden tvivl en fantastisk historie, som her fortælles – og den er både rørende og lærerig…  Og så er den samtidig også ret flot lavet, hvor man har gjort brug af både overbevisende visuelle effekter, men også detaljerige små animerede film, som er lagt ind i filmen på en meget behændig facon…  Man skulle skamme sig, hvis man ikke ville synes godt om “Syv minutter over midnat” – men man skal altså også lige forberede sig på en tårevædet oplevelse…

“Syv minutter over midnat” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar