“The Founder”

The Founder 2

“The Founder” er historien om, hvordan fødevaregiganten McDonalds er blevet til det, som de er i dag…

Michael Keaton spiller en sælger på gennemrejse i 50’ernes USA, som for alvor mærker, at det er trange tider i fastfood-branchen, og han stort set ikke få solgt et eneste af sine produkter…  En dag støder han dog på et sted kaldet McDonalds, hvor konceptet i fremstilling af den mad der sælges er helt anderledes, end hvad man ellers er vant til…  To brødre har fået en genial idé, som kan revolutionere branchen, og den midaldrende sælger øjner chancen for at score den helt store gevinst, hvis man kunne udvide konceptet i resten af USA og måske sågar ud i den ganske verden…  De to brødre havde en drøm – en passion – og de levede den ud og fik bygget deres eget lille imperium op på godt tyve år, men pludselig krakelerer deres drøm og de må opleve, at de blot har dannet grobunden for en spirende kapitalistisk pengemaskine…

The Founder 3

Michael Keaton bærer filmen på sine skuldre med en ganske fortræffelig præstation, som ikke er prangende, men derimod ganske jævn hele vejen igennem, som den griske og grådige forretningsmand, der får overtaget to brødres hårde arbejde med at få stablet en helt igennem fantastisk idé på benene…

Historien er både fængslende og godt skruet sammen og man er underholdt hele vejen igennem filmen, og selv om der er tale om at redegjort for en finansverden, hvor hård business styrer over menneskelig kunnen og gøren, så kan man nemt følge med…  Og historien er heldigvis interessant nok til, at man på mange måder beriges med nok information og historisk indblik i historien om fænomenet McDonalds til at ens interesse holdes fanget i samtlige knap to timer…

The Founder 4

I bund og grund er det en tragisk historie, der fortælles, og det er samtidig også historien om en drøm der brast og som druknede i finansiel succes…  Egentlig en stor skam, når man tænker nærmere over det…  Jeg fandt filmen interessant og god – og det er en både nødvendig og absolut lærerig historie, der formidles flot af instruktør John Lee Hancock, hvis filmiske arbejde er baseret på et manuskriptforlæg af Robert D. Siegel…

“The Founder” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar