“Fantastiske skabninger og hvor de findes”

fantastic 2

Harry Potter-universet bliver med denne film i sandhed udvidet…  Omend man ikke hverken møder Professor Dumbledore eller nogle af underviserne på Hogwarts, så bliver de nævnt – Og det er i sig selv lidt pudsigt, når man nu kender personerne fra filmene om den unge troldmand…  “Fantastiske skabninger og hvor de findes” er ikke kun titlen på filmen, men også titlen på den bog, som filmens hovedperson får skrevet 70 år før Harry Potter læser den på skolen for unge troldmænd…  Historien er, ligesom bøgerne om Harry Potter, skrevet af J.K. Rowling…

fantastic 4

Newt Scamander er en ung mand, som rejser fra England til USA , og det eneste han medbringer er en kuffert…  I kufferten er der ikke de helt almindelige ting, som man pakker, når man skal rejse, men derimod er kufferten fuld af fantastiske skabninger…  Kufferten er nemlig en magisk kuffert, og dens rummelighed er helt og aldeles ubegrænset – og er nærmest som en portal til en magisk verden…  Newt Scamander har sat sig for at beskytte disse fantastiske skabninger, da man blandt den menneskelige del af verden er begyndt at anse magi og trylleri som værende forbudt og farligt, og flere steder er man begyndt at indlede jagten på både troldmænd og de skabninger, som ikke er naturlige på Jorden…  Newt Scamander er derfor på en mission, som på ingen måde er ufarlig – og da han samtidig har en smule svært ved at styre de skabninger, som han vogter over, så kommer myndighederne snart på sporet af ham…  Heldigvis får han dog hjælp af kollegaer indenfor magi – Men prøvelserne er ikke forbi bare sådan…

fantastic 6

Newt Scamander spilles af Eddie Redmayne, der i den seneste tid er begyndt at blive voldsomt promoveret i det store Hollywood…  Han leverer en ganske udmærket præstation, og tilføjer sin karakter ret særprægede træk, der gør hans medvirken ekstra interessant…  (Blandt andet halter han på en helt særlig måde og så har han en helt speciel måde at bruge sit blik på)…  Desværre savner man, at hans karakter har noget pondus…  I stedet bliver man præsenteret for en usikker og yderst handlingslammet ung mand, og derfor bliver han aldrig ophøjet til at få heltestatus i filmen…  Det er der for så vidt ikke nogen, der gør – og det er et kæmpe minus for filmen…  Især fordi man i Harry Potter-filmene (som man nødvendigvis må sammenligne med) havde ikke blot én, men op til flere helte – og også skurke for så vidt, der var tydeligt definerede og interessante at følge…

fantastic 4

Man var grebet af ligeledes grebet af en handling, hvor man slet ikke kunne få nok af at følge de godes kamp mod det onde, men i “Fantastiske skabninger og hvor de findes” er det hele alt for løst defineret…  Man er nærmest komplet forvirret omkring det, der sker i filmen, for ingenting bliver nogensinde ordentligt forklaret – Og så er handlingsforløbet bare virkelig uinteressant og flagrende…

fantastic 5

Det eneste, der sådan set fungerer rigtig godt i filmen, er de visuelle effekter, som man med stor grundighed og overbevisning har skabt…  Her spiller magien i så høj grad, at man bliver betaget, og i de øjeblikke det varer er man solgt, men desværre er det så også hurtigt overstået igen, og så er der laaaange pauser, før der sker noget igen…  Effekterne kan løfte filmens niveau, men desværre kan dette alene jo ikke medvirke til, at det bliver en god film overordnet set…  Og i bund og grund ender “Fantastiske skabninger og hvor de findes” som noget af en skuffende forestilling…  Også fordi den slet ikke kan hamle op med Harry Potter-universet og den charme og den intelligente humor, der er forbundet med hele historien om den unge troldmand…

“Fantastiske skabninger og hvor de findes” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar