“Miami Supercops”

Bud Spencer 2

Dette en tre-i-én-filmanmeldelse…  “Gi’ den hele armen”, “Miami Supercops” og “Vi holder med flodhestene” er samlet i én og samme pakke…

Bud Spencer 5

Bud Spencer og Terence Hill har haft en helt særlig plads i mit filmhjerte da jeg var yngre…   Jeg slugte deres film én efter én, da de i sin tid blev sendt på tysk tv – og jeg holdt rigtig meget af deres umage venskab i filmene, og i deres måde at rode sig ud i en hulens masse problemer på i de respektive film, som de medvirkede i…  Og de har medvirket i et hav af film, også af helt forskellig karakter – både i westerns, gangsterfilm, actionfilm og letbenede krimier…  Og desuden har de begge to også medvirket i film uden at den anden har været med – og det i film af helt samme karakter…  Og alle deres film er kendetegnet ved plat humor, smarte planer og masser af store slagsmålsscener, som altid er helt ude på et overdrev…  Og således er hverken “Gi’ den hele armen”, “Miami Supercops” eller “Vi holder med flodhestene” heller ingen undtagelse…

Bud Spencer 3

I “Gi’ den hele armen” spiller de to brødre ved navn Plato og Salud, som driver en forretning, hvor de flyver illegale varer fra forskellige kontinenter…  De bliver selvfølgelig snøret og roder sig også ud i problemer, hvor forskellige forbryderbander forsøger at tilrane sig rigdom…  De ender i junglen og kommer på sporet af en stor skat, som vil forsøde deres tilværelse resten af deres – hvis de altså kan få fingre i den…  I “Miami Supercops” spiller Bud Spencer og Terence Hill to betjente i Miami, der får en sag på nakken, hvor en skrupelløs forbryderbande hærger i området…  Og i “Vi holder med flodhestene” er de i Afrika, hvor de også kommer på tværs af en ondsindet skurks ondsindede planer om at få tilranet sig noget magt og rigdom på bekostning af den lokale civilbefolkning…  I alle tre film er der masser af slagsmål, hvor øretæverne bliver delt ud til højre og venstre – og der er især i den sidstnævnte film nogle ret så memorable scener, som nærmest vil kunne betragtes som værende af ikonisk karakter…

Bud Spencer 4

Filmene er ganske underholdende – og rimelig nemme at se, fordi de både er vildt letbenede og simple…  Rent skuespilsmæssigt er de ikke videre prangende, men charmen mellem Terence Hill og Bud Spencer fungerer rigtig godt – og gør det værd at se filmene…  Da jeg var barn (omkring 10 år) slugte jeg, som nævnt, samtlige film med de to charmetrolde, og det var især slagsmålsscenerne jeg var meget optaget af…  I dag har jeg dog meget mere fokus på det handlingsmæssige, og selvom det er et rimeligt tyndt grundlag, som filmen er baseret på, så fungerer det trods alt ganske fint…  Dog er der nogle store spring i handlingen, hvor man lige skal have styr på, hvad der er foregået i den mellemliggende periode…  (Og det skyldes især, at man i nogle af de udsendte versioner næsten har skåret en halv time af den originale spillelængde)…

Bud Spencer 6

Slagsmålsscenerne er decideret platte og nærmest tegneserieagtige, og fungerer som dårligt koreograferede stage-fight-scener…  Men de er jo netop også blevet et varemærke for Bud Spencer og Terence Hills film – og en uundværlig ingrediens…  Om man falder for filmene eller ej, afhænger højst sandsynligt af, om man har en forkærlighed for filmene da de kom frem…  Min begejstring var ikke helt i top, men alligevel bød filmene på et herligt gensyn og vakte nostalgiske minder…

Bud Spencer 2

“Gi’ den hele armen” får 4 ud af 7 stjerner.
“Miami Supercops” får 4 ud af 7 stjerner.
“Vi holder med flodhestene” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar