“Message from the King”

Message 3

Charles Bronson har bestemt ikke levet forgæves – Han var i sin tid tilbage i 1970’erne med til at skabe en række film, hvor temaet hævn var fremtrædende med serien om “En mand ser rødt”…  Ikke at temaet ikke også er blevet behandlet i tidligere film, for det er det i stor udstrækning, men med omtalte film blev det hele vendt på hovedet – Her blev det legalt at tage hævn…  Det var helten, som trådte i karakter som den hævnende, hvor det i tidligere film stort set altid har været skurken, som var drevet af hævn…  På samme måde som i Charles Bronson’s derfor banebrydende film er “Message from the King” bygget op…

Jacob King bor i Sydafrika, men modtager et opkald fra sin søster fra USA, der har brug for hans hjælp…  Han rejser derfor hurtigst muligt og straks efter ankomsten må han erfare, at hans søster er død – Slået ihjel på grusomste vis, og med stoffer og misbrug som motiv…  Jacob er en handlingens mand, og han forsøger med alle midler at spore sig frem til sin søsters morder – og på den måde kommer han til at stifte bekendtskab med både samfundets tabere og samfundets elite, hvor det viser sig, at de alle har en finger med i spillet, og på en eller anden måde er ansvarlig for søsterens død…  Jacob er opsat på hævn, og han skyr ingen midler…

Mesaage 4

Chadwick Boseman spiller rollen som Jacob King, og han leverer en ganske troværdig præstation, men er samtidig også ret ensidig i rollen…  Klart nok er hans karakter optaget af at hævne søsterens død, men at han i sine bestræbelser på at opnå retfærdighed har så meget mangel på mangfoldighed og nuance i sin rolle gør ham en smule kedelig…  Her er der langt mere overbevisning i Natalie Martinez, der spiller rollen som den afdøde søsters veninde og i Luke Evans, der spiller en hotshot med urent mel i posen…

“Message from the King” er en brutal film, og der er bestemt ubehagelige scener undervejs i filmen, hvor man må erkende, at de vil sortere en del seere fra…  Men det barske tema og den rå facade, som filmen er bygget op omkring er vel ikke specielt langt fra virkeligheden, når det kommer til stykket…  Dog bliver det ret så blodigt i nogle af scenerne – og volden er helt sikkert af en sådan karakter, at den både er grim og ubehagelig…  Man er hermed advaret, hvis man på forhånd ved, at den slags film ikke falder i ens smag…

Message 2

Filmens største styrke ligger i den måde, som selve historien afvikles på…  Den fortælles i et tempo, hvor tingene udvikler sig i et roligt tempo, og hvor afsløringerne falder én efter én hen af vejen…  Noget af det, har man kunnet regne ud, men der er helt sikkert også elementer i filmen, som er af overraskende karakter…

Jeg var ikke helt solgt til filmen, men den er bestemt et interessant bud på en actionfilm med noget substans…

“Message from the King” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar