“Insidious 2”

Insideous 2 4

Jeg havde håbet på, at film nummer to kunne toppe nummer ét og dermed levere en underholdende og gedigen i gyser, men i stedet får man en temmelig rodet og lettere skuffende spøgelseshistorie serveret – Og rent niveau-mæssigt kommer den til at lægge sig klods op af den første film…

Film nummer to fortsætter, hvor nummer ét slap, og vi befinder os igen hos familien, som af en eller anden mystisk grund er hjemsøgt af en ondsindet ånd…  I længere tid har mystiske omstændigheder præget familiens liv, men efterhånden som tingene er eskaleret har frygten for at nogen skal lide skade indfundet sig…  Det onde er blevet mere og mere ond – og familien er nu helt overbevist om, at de må have hjælp til at bekæmpe og fordrive dette gespenst… Det bliver selvsagt ikke en kamp, som magten fra det hinsides bare vælger at kvitte – Derimod er strategien at skrue op for blusset med den hensigt at vinde…

Insidious 2 3

Indledningssekvensen i “Insidious 2” er helt igennem fænomenal…  Jeg sad og blev fuldstændig forført af den intense og gåsehudsfremkaldende måde som instruktør James Wan får startet historien op på…  Man er grebet lige fra begyndelsen, men det varer dog ikke ved…  Stille og roligt mistede den sit greb om min indfangede interesse, og jeg sad og blev halvt irriteret over, at det på den måde gik ned ad bakke…

Der skal ikke herske tvivl om, at filmen i sandhed er uhyggelig og har også ret mange sekvenser, som er af direkte skræmmende karakter…  Selve handlingen er dog alt for rodet og bygget op på en måde, hvor den samtidig mister en del af sin troværdighed – Og det er her kæden hopper af for mig…  Normalt kan jeg sagtens være underholdt af en historie, der ikke holder vand – altså hvor den kommer ud på et overdrev, som man dog sagtens kan abstrahere fra, fordi man ved, at det skal være sådan (som fx “Fredag den 13”-filmene)…  “Insidious 2” er dog ikke en sådan film…  Det er en vaskeægte spøgelseshistorie, som i starten fremstilles som realistisk og troværdig – Men pludselig skifter den til det gear, hvor troværdigheden forsvinder, og det klæ’r på ingen måde filmen…

Insidious 2 trailer (Screengrab)

Man må konstatere, at James Wan er en mand, som kan sit håndværk til fingerspidserne…  Han er yderst opfindsom og nytænkende indenfor horror-genren, og har efterhånden pustet liv i ret så mange projekter, som på mange måder har været ret så vellykkede…  “Insidious”-serien er desværre ikke lykkedes helt så godt, men dette til trods så er der allerede i skrivende stund udgivet en tredje film i serien og en fjerde er på vej, hvor James Wan i begge tilfælde har overladt styrepinden til andre, mens han selv har taget rollen som producent…

Med “Insidious 2” kunne man have håbet på en bedre film – Men man får desværre kun en middelmådig filmoplevelse med sig efter at rulleteksterne er begyndt at suse hen over skærmen…  Til filmens forsvar og til trøst for et horror-hungrende publikum kan man dog sige, at der helt sikkert findes værre film end omtalte…  Så hvis valget endelig skal falde på en gyser-film, så kan man lige så godt kaste sig over “Insidious”-filmene, selvom jeg dog personligt hellere ville kaste mig over noget af en bedre kvalitet, hvilket man jo aldrig kan vide på forhånd…

“Insidious 2” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar