“Kaptajn Underhyler”

Kaptajn 2

Filmen om Kaptajn Underhyler er sjov, opfindsom, morsom og ret så underholdende…  Først og fremmest lykkedes filmen fordi den på en meget charmerende facon får præsenteret de to hovedrolleindehavere og deres fælles plageånd – og at filmen bevarer denne charme hele vejen igennem…

Jimmy og Otto elsker tegneserier og de elsker at lave fis og ballade…  Derfor er de bestemt ikke i høj kurs hos skoleinspektøren, der kun lurer på en mulighed for at tage de to på fersk gerning…  Jimmy og Otto er dog ikke så lette at kue, og da de pludselig opdager, at de kan bruge deres genfundne hypno-ring fra pakken med cerials til at få deres inspektør forvandlet til deres ultimative helt – Kaptajn Underhylder – har de pludselig en helt anden mulighed for at opnå berømmelse…  Men så dukker der en fæl superskurk op…

Kaptajn 4

Jeg havde helt sikkert mine bange anelser omkring denne film, men de blev heldigvis ret så hurtigt manet til jorden…  For historien om Jimmy og Otto fungerer rigtig godt på mange planer – og vil helt sikkert underholde både unge som ældre…  Selv jeg var underholdt, og slog også helt naturligt en skraldlatter op – hvilket ellers sker sjældent, når jeg oplever begivenheder udfolde sig på skærmen foran mig…

Da min ældste søn (der nu er voksen) var yngre, læste han bøgerne om Kaptajn Underhyler – (Og faren læste dem også højt for ham)…  De var vanvittige og dybest set også latterlige, men dette til trods helt sikkert også ret så tiltalende…  De var nemlig helt igennem banalt opbygget og havde virkelig lamme historier, som man dog alligevel ikke kunne lade være med at synes godt om…  Under alle omstændigheder blev bøgerne en verdensomspændende succes, og dette har man fra filmselskabet DreamWorks valgt at omsætte til en film – eller en animationsfilm, om man vil…  Og man bliver ikke skuffet – i hvert fald ikke, hvis man har læst bøgerne og kender figurerne lidt i forvejen…

Kaptajn 3

Der er proppet så mange pinlige situationer, så mange skrupskøre indfald og så mange fuldstændig åndssvage gags ind i filmen, at man er godt underholdt hele vejen…  Det kommer heldigvis aldrig ud på et overdrev (måske lige med undtagelsen af det endelige opgør med superskurken)…  Det hele fungerer rigtig fint, og med en ret så fin parallel til bøgerne formår filmselskabet at lande filmen på en sober måde, og mon ikke den også afføder en opfølger eller to…?

“Kaptajn Underhyler” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar