“Jurassic World”

jurassic 1

Så kom den endelig… Den længe ventede fortsættelse på Steven Spielberg’s storslåede action-eventyr om dinosaurerne i Jurassic Park…
Jeg var torsdag aften i biografen til premiere på “Jurassic World” og mine forventninger til filmen var en anelse høje, må jeg nok indrømme (normalt er udgangspunktet for at se en film, at den mindst lander på 5 stjerner)… Filmen begynder at rulle, og ganske få minutter inde i filmen kommer de velkendte og fænomenalt komponerede toner fra den film-musik, som John Williams komponerede tilbage i 1993… Herfra bliver der komplet stille i biografen, og som filmen skrider frem stiger spændingen mere og mere – for undervejs også at nå nærmest uopnåelige højder, som man næsten ikke kan holde ud at se, og som får en til at placere sig alleryderst på biograf-sædet…

jurassic 4
Se dette blev jeg voldsomt imponeret over, for tilbage i 1993, hvor “Jurassic Park” (den første af filmene) havde premiere, blev jeg blæst fuldstændig bagover af de skrækindjagende og voldsomt nervepirrende scener, som udspillede sig på skærmen (denne så jeg også i biografen – og jeg husker tydeligt, at jeg knugede en pakke rød Gajol i venstre hånd… Håndsveden drev som bare pokker og jeg glemte helt at spise af Gajolerne, og da jeg forlod biografen, var pakken blevet hvid, for håndsveden havde simpelthen fået malingen til at forsvinde…)

jurassic 3
I “Jurassic Park 2 – The lost world” er der også spændingsmomenter, men de er mere moderate og langt fra så skrækindjagende som i den første film… Desuden er der også en undertone af useriøsitet i filmen, hvilket gør, at den får et dyk nedad, uden at den dog derved bliver dårlig eller direkte useelig… “Jurassic Park III” har en ny instruktør i stolen, den er stadig spændende og ganske underholdende, men stadig også langt fra så storslået som den første… Så kom nummer 4, som igen har en ny upcoming instruktør på plakaten, og som nævnt, så er det et brag af et comeback, som filmen her får lagt for dagen…

jurassic 2
Dino-parken er blevet en storslået turist-attraktion, som besøgende fra hele verden valfarter til for at opleve, og naturligvis vil skæbnen, at en af de store (læs: virkelig store) dinosaurer bryder ud gennem indhegningen for at sprede panik, skræk og rædsel blandt øens turister…
Der er fart på helt fra starten og man taber nærmest pusten, når de rigtig store scener udfolder sig på skærmen – Det er brandgodt og forrygende flot lavet, og langt hen ad vejen tilmed totalt overbevisende… Jeg var rigtig meget nervøs for, at filmen skulle blive et flop, hvor plathed, dumsmarte bemærkninger og usmagelig humor ville komme til at dominere filmen, men det er heldigvis langt fra tilfældet, og da filmens rulletekster starter, kan jeg slet ikke få armene ned… Jeg var begejstret…

jurassic 5
Et plus til filmen er, at den undervejs har en hel del referancer til de øvrige tre film i serien, men det allerstørste plus er uden tvivl, at filmskaberne leverer en film, hvor historien holder og hvor der er kræset omkring det at lave et flot resultat – og dette er uden tvivl lykkedes med bravour… “Jurassic World” er virkelig landet godt, og selv om det måske nok er lidt af en drengerøvsfilm, så er det helt sikkert en af de bedre af slagsen…
“Jurassic World” skal man se, hvis man kunne lide de andre film i serien, og hvis man tvivler på, at der er noget at komme efter, så lad tvivlen komme filmen til gode – jeg nægter at tro på, at man bliver skuffet over det fjerde indspark tilbage blandt de forhistoriske kæmper… Magnificent movie…

“Jurassic Park” får 7 ud af 7 stjerner – Det er en af de største film.
“Jurassic Park 2 – The lost world” får 5 ud af 7 stjerner.
“Jurassic Park III” får 5 ud af 7 stjerner.
“Jurassic World” får 7 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

One Comment

Skriv et svar