“Nattens Dæmoner 2”

conjur 2

Sådan skulle alle gyser-film skæres – “Nattens dæmoner 2” er en isnende én af slagsen, som både får nakkehårene til at rejse sig og kuldegysningerne til at rulle…  Filmen er simpelthen konstant uhyggelig og hele vejen igennem er der et anstrøg af en yderst intens stemning, som man forventer bliver afbrudt af skræmmende skrækscener eller chokerende højdepunkter…  Instruktør James Wan har virkelig kræset for at frembringe en vaskeægte spøgelseshistorie og resultatet er virkelig vellykket…

MK1_5074.dng

I den første film oplevede vi en grufuld historie om en familie, der blev hjemsøgt af en ondsindet ånd…  I fortsættelsen er vi lidt tilbage i samme rille – dog med ekstra meget af det gode og velsmagende gys… Denne gang er det en familie i England, som bliver hjemsøgt af en ånd, som plager dem og som i høj grad også jager en skræk i livet hos de stakkels medlemmer af familien…  Især er den ene af de fire søskende særdeles meget plaget af dæmonen, hvor hun bliver brugt som medie for kommunikation mellem de levende og de dødes verden…  De selvsamme åndemanere fra den første film bliver sat på opgaven at fordrive dæmonerne igen, men opgaven bliver vanskeliggjort af, at der er tale om en meget stærk overnaturlig kraft, som virkelig ikke bare sådan har tænkt sig at give fortabt…

conjur 5

“Nattens dæmoner 2” (eller “The Conjuring 2”, som den hedder på originalsproget) er for mig et af de allerbedste bud på en rigtig kvalitetsgyser, der er blevet produceret de seneste par år…  Jeg var ikke helt solgt til den første film, men jeg er dog nødt til at indrømme, at to’eren i den grad sparker røv…  Jeg har efterhånden set ret mange gyserfilm, og der skal derfor en del til for at imponere, begejstre og skræmme, “Nattens dæmoner 2” gør alle tre ting – og det sågar på en yderst overbevisende facon…

conjur 3

Svedige håndflader og øjeblikke, hvor man tager sig selv i at man ikke trækker vejret eller blinker med øjnene, fordi man er helt opslugt, er tilstede under filmen, der fungerer rigtig rigtig godt som en klassisk gyser med fokus på det overnaturlige…  Og så det bare en total fryd at opleve, at filmen i dens design gengiver England i 1970”erne på en meget gennemført måde…  Min dybeste respekt går hermed til James Wan, der leverer gys som gys skal leveres…

“Nattens dæmoner 2” er en fantastisk gyser – og ganske bemærkelsesværdigt afvikles hele herligheden uden blodige splatter-effekter…  Her er der vitterligt tale om det rendyrkede gys…

“Nattens dæmoner 2” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar