“IP Man 3”

ip 3 2

Så tog serien et lille forventeligt dyk…  Med to rigtig gode film til at starte historien om Ip Man har man formået at puste nyt liv i den genre, hvor kung fu og karate bliver udøvet, men med film nummer tre går gassen desværre lidt af ballonen…

Ip Man lever af sin succes som træner for unge talentfulde kung fu-elever, men da den lokale skole for børn, som skal lære at læse og skrive, bliver opsøgt af bøller, må Ip Man træde i en position, hvor han med al magt vil forsvare skolen…

ip 3 3

“Ip Man 3” er stadig en god film, men den er ikke helt så fængslende, som de to første…  Historien er ligesom udvandet, og man forsøger at konstruere en handling – som dog stadig er bygget på Ip Mans virkelige liv – hvor højpunkterne helt klart er de tempofyldte og yderst velkoreograferede kampscener…  Når de udspiller sig, så er man virkelig på dupperne, men derimellem går det lige lovlig trægt, bortset fra nogle få sentimentalt velfungerende scener…

ip 3 5

Ip Man spilles endnu en gang af Donnie Yen, og han leverer endnu en gang en formidabel præstation – også når filmen bevæger sig over på det sentimentale plan…  Lynn Hung, som spiller Ip Mans hustru gennem alle tre film er i mine anmeldelser slet ikke blevet nævnt, men hun må med rette ikke glemmes – for også hun er i høj grad med til at filmene om Ip Man fungerer så godt, som de gør…  I de mere stillestående øjeblikke i filmene stjæler hun helt klart billedet i de scener, hvor hun medvirker…  Generelt kan jeg kun anbefale, at man kaster sig over disse ganske fortræffelige film om Ip Man – som var manden, der oplærte selveste Bruce Lee i kung fu – da det er virkelig god underholdning…

ip 3 4

Som nævnt kunne jeg have håbet på, at også den tredje film ville holde det høje niveau fra de to første film, men det blev desværre ikke lige sådan…  Den tredje film er dog selvfølgelig stadig en film, som man ikke bør snyde sig selv for, hvis man har valgt at kaste sig over serien – og nu kan vi så bare håbe på, at den næste film i rækken finder tilbage til niveauet fra tidligere…

“Ip Man 3” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar