“IP Man 2”

ip 2 2

“Ip Man 2” fortsætter, hvor den første sluttede – og tilmed i samme ånd og med samme gode kvalitet…

Ip Man lever en sølle tilværelse efter at anden verdenskrig er slut, og han forsøger at genetablere en karateskole for at tjene lidt penge, så han kan forsørge familien, men det kniber med at få elever til skolen…  Men med ét begynder de at dukke op, og hans succes med at få genetableret en tålelig tilværelse ser ud til at ville lykkes – Men problemer forsvinder ikke bare lige så let…

ip 2 4

“Ip Man 2” er nærmest bygget op over to dele…  Første del beretter om, hvordan Ip Man får nye elever til sin skole og med de dertilhørende problemer, mens anden del nærmest får én til at tænke på enten “Rocky” eller “Kickboxer”, hvor filmen tager en drejning over i afviklingen af en decideret turnering…  Begge dele serveres på en spændende og indbydende måde, og som publikum er man helt klart indfanget af historien lige fra starten af…

ip 2 3

Der er masser af virkelig velkoreograferede kampscener i filmen, som nærmest tager pusten fra én, og hvor man imponerer over den visuelt kunstneriske udfoldelse, som instruktøren har iscenesat hele herligheden med…  Der er masser af højdepunkter i filmen, og man keder sig ikke et eneste øjeblik…  Til forskel fra den første film, så er denne mere centreret omkring action og kung fu – men det gør den absolut ikke ringere…  Hvor er det herligt at opleve, at genren på ingen måde er uddød endnu, men at man stadig kan lave denne slags film (som toppede i 1970’erne), hvor kvalitet og ynde er i højsæde, og hvor tempofyldte actionscener går rigtig fint i spænd med en fængslende og dybsindig handling…

“Ip Man 2” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar